--.-° --% 0мм

З початку року у ДТП на залізничних коліях Дніпропетровщини загинули дві людини

14:00, 21 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У січні-квітні 2024 року на Придніпровській залізниці зафіксовано 3 дорожньо-транспортні пригоди на переїздах та коліях поза ними. У результаті були смертельно травмовані 2 особи. Торік у межах залізниці зареєстрували 5 таких випадків з одним травмованим.

Про це повідомляє пресслужба Придніпровської залізниці.

Загальна статистика ДТП на залізничних переїздах Укрзалізниці та коліях поза ними також невтішна: 2023 рік – 63 дорожньо-транспортні пригоди, унаслідок яких загинули 10 осіб, стільки ж травмовано; 4 місяці цього року – 15 ДТП із 6 загиблими і 3 травмованими.

Усі дорожньо-транспортні пригоди сталися з вини водіїв, які знехтували заборонними сигналами переїзної автоматики, спробували об’їхати шлагбауми, що перекривали шлях, або проскочити через переїзд перед поїздом, який наближався.

"Укотре нагадуємо, що легковажність та неуважність на дорозі зазвичай призводять до трагедій та важких наслідків. Перетинаючи залізничний переїзд на заборонний сигнал, водії автотранспорту не здатні вірно визначити швидкість, з якою наближається рухомий склад, а отже, і час наближення. Авто може застрягнути на коліях, а гальмівний шлях поїзда, залежно від маси та швидкості, становить від 700 м до 1,5 км. Потяг здолає цю відстань дуже блискавично.

Не варто заради кількох «зекономлених» хвилин ризикувати власним здоров’ям, життям та майном! Бережіть себе!", - йдеться в повідмленні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0