--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 травня

20:13, 20 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки понеділка.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат. За даними ОК "Південь", за минулу добу втрати ворога склали: 108 окупантів та 39одиниць техніки, з них: 1 РСЗВ “Ураган”; 13 гармат; 19 од. авто-бронетехніки. Також знищено 3 польові пункти боєпостачання ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог 27 разів обстріляв з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку, Покровську та Мирівську громади. Осколкове поранення отримав 42-річний чоловік. Пошкоджено багатоквартирний та 18 приватних будинків, 5 господарських споруд, медзаклад, інфраструктурний об'єкт, магазин, газогоні, ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі вдень силами ПвК "Схід" було збито ворожу ракету. Дякуємо ППО! Обстрілів з артилерії та РСЗВ не було. Шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. 
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим.Лише за останні дні надали допомоги військовим на суму ще 934 тис.грн,
з них більшість – за приватні кошти через ГО «Набат Кривбас» на суму 891 тис. грн. Зокрема, допомогу передано 77-й криворізькій аеромобільній бригаді, підрозділам ОУВ "Таврія", 13-й бригаді «Хартія», 43-й бригаді та іншим частинам. Передали обладнання для зв'язку, генератори, компресори, зварювальні апарати, будматеріали та багато іншого. Таким чином, Радою оборони міста надана пряма допомога військовим на сумувже понад 2,1 млрд. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота триває.
 
- Триває робота і із запуску в роботу дитячих садків. Плюс ще один дитсадок запрацював сьогодні у Довгинцівському районі. Таким чином у Кривому Розі працюють вже 105 дитячих садків (з них 2 – це навчально-реабілітаційні центри), які відвідують понад 5 300 дітей. Головне – безпека. Для цього створено вже 212 сховищ у закладах освіти, всі вони сертифіковані ДСНС. 
 
Робота дошкільних закладів – це не тільки важлива допомога працюючим батькам, це можливість для дітей розвиватися разом з однолітками та отримувати соціальну адаптацію. Особливо це важливо для дітей із особливим розвитком. Раніше ми запустили в роботу два навчально-реабілітаційних центри, а в цьому садочку також відкрилися 2 групи для дітей з порушеннями мови та затримкою розвитку. Дякую всім працівникам наших дитячих садків за вашу доброту та турботу про дітей! Продовжуємо робити все можливе, щоб у місті працювали і садки, і школи, і ДЮСШ, і художні школи – навіть у сьогоднішніх умовах у наших маленьких криворіжців має бути дитинство та можливості для розвитку.
 
- Щодо енергопостачання. Ситуація залишається складною. За повідомленням «Укренерго», сьогодні з 18:00 до 24:00 в усіх регіонах України можуть бутизастосовані графіки погодинних відключень. Енергетики самі визначають – яких споживачів та на який період відключати. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження можна дізнатися на офіційному сайті ДТЕК. Про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності. 
 
- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики "Stand with Ukraine" наші спортсменки з ДЮСШ №8 показали відмінні результати. Романенко Олеся здобула "золото", Шулешко Вероніка - "срібло", а ще 11 спортсменок здобули бронзові медалі.Вітаю!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0