--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Продовжуємо створювати безпекові умови для навчання в закладах освіти Кривого Рогу - починаємо будувати і «Підземні школи»

11:20, 17 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У криворізьких закладах освіти продовжуються роботи зі створення та ремонту укриттів. Вже створено 211 укриттів, які отримали дозвіл від ДСНС України. Паралельно з цими роботами, коштом міського бюджету розпочинаються 3 складні проєкти будівництва «Підземних шкіл».

В. о. міського голови Юрій Вілкул провів на базі одного із закладів освіти Довгинцівського району виїзну нараду щодо влаштування майбутньої «підземної школи» з протирадіаційним укриттям.

«Для безпечного навчання наших школярів у місті, фактично "з нуля", створено 211 укриттів. А тепер ми ще розпочинаємо 3 складні нові проєкти з будівництва «Підземних шкіл». Перший вже розпочали. На території гімназії під футбольним полем збудуємо окремо розташовану будівлю. Це буде протирадіаційне укриття, розраховане на 300 чоловік. Тут будуть облаштовані місця для занять учнів, санвузли, медпункт, буфет та інші допоміжні й технологічні приміщення. По всім нормам та правилам, будівельники облаштують аварійні виходи та приміщення. Адже головне це - захист дітей і дорослих від впливу небезпечних факторів, що виникають унаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. Ми плануємо продовжити будівництво подібних шкіл у інших районах міста, аби забезпечити усім дітям рівний доступ до якісної та, що найважливіше, безпечної освіти», - підкреслив Юрій Вілкул.

Протирадіаційне укриття (підземна школа) спроєктоване відповідно до всіх ДБНів, які застосовуються під час війни. Робочим проєктом передбачено нове будівництво укриття, що знаходиться на території криворізької гімназії Довгинцівського району.

«Загальні розміри будівлі укриття у плані 900 м2. Проєктом передбачена доступність для маломобільних відвідувачів. Будуть заведені всі внутрішні комунікації та шляхи руху, облаштовані зони безпеки та спеціально обладнані санвузли. Інформаційне та інженерне обладнання будівлі передбачає вхід та вихід з однокамерними тамбур-шлюзами, обладнані підйомними платформами Forstor. Роботи розпочалися 1 травня та триватимуть 8 місяців», – підкреслив Валерій Катькін, начальник управління капітального будівництва.

У Кривому Розі працюють 129 шкіл гімназій та ліцеїв, у 121 закладі освітній процес проходить в онлайн форматі зі щотижневими офлайн консультаціями та дотриманням усіх вимог безпеки. Взагалі, укриття облаштовані у 108 - у школах, 88 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах, всі вони отримали дозвіл від ДСНС.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0