--.-° --% 0мм

Нацгвардійців Криворізької 21-ї бригади НГУ нагородили відзнаками «За стійкість та незламність»

10:22, 14 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Удвох тримали оборону позиції: Бійці бригади виконують бойові завдання в одній з найгарячіших точок фронту на Донеччині.

Воїни 21-ї бригади НГУ на псевдо Черкас та Повар протягом 12 днів удвох утримували позицію під щільним ворожим артилерійським вогнем в районі Часового Яру. На цьому напрямку російські війська намагаються прорвати лінію оборони Сил безпеки та оборони, однак, українські воїни стримують сили противника.

Гвардієць Андрій на псевдо Черкас на службі ще з 2012 року – після проходження строкової служби підписав контракт та продовжив службу у 21-й бригаді НГУ. Перші бойові завдання виконував ще у 2014 році, брав участь у звільненні населених пунктів Донецької та Луганської областей. Сьогодні Андрій у складі стрілецького підрозділу виконує бойові завдання у напрямку Бахмута.

«Ми з Поваром були на позиції вдвох. Нас постійно обстрілювала 120-ка, з дронів робили скиди гранат, ВОГів. Коли росіяни почали спробу штурму у напрямку суміжних сил, ми почали стрільбу та відвернули ворожий вогонь на себе. Вистояли, відпочили та знову йдемо на позиції», - розповідає Андрій.

Старший солдат Олег на псевдо Повар родом з Кіровоградщини, отримав середню спеціальну освіту – кухар. У лавах Національної гвардії Олег перебуває з перших днів повномасштабного вторгнення.

«Найбільше вразило те, що хлопці там (на фронті - ред.) радіють найменшим дрібницям та готові ділитися останнім», - говорить Повар. Зізнається – для нього нагорода має велике значення, адже це означає, що свою роботу він робить на найвищому рівні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0