--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 10 травня

20:02, 10 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

  Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї п’ятниці. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 2 атаки на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але всі безуспішні. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вдень обстріляв дронами-камікадзе та артилерією Нікополь, Покровську, Марганецьку та Мирівську громади. Пошкоджено приватний будинок, комунальний заклад, господарську споруду, газогін, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. 
 
- Щодо енергопостачання. Ситуація залишається досить складною, в енергосистемі більшу частину доби зберігаєтьсязначний дефіцит електроенергії, тому енергетики закликають споживати електроенергію економно. За повідомленням "Укренерго", сьогодні ввечері з 18:00 до 07:00 наступного дня будуть діяти графіки обмеження для промислових споживачів. Але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень для побутових споживачів. Тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють 213 Пунктів незламності.
 
- Життя триває. У Кривому Розі постійно надається підтримка бізнесу, бо бізнесу потрібно працювати, розвиватися, створювати нові робочі місця. За результатами роботи, яку місто розпочало ще з березня минулого року, вже є дієві результати. Для малого та середнього бізнесу, через залучення державних та недержавних грантів, було інвестовано 68 млн грн, у тому числі: по єРоботі – 40.1 млн грн, міжнародним грантам – 27,9 млн грн. За рахунок цього було створено 350 нових робочих місць.
 
А з початку цього року вже 86 криворізьких суб’єктів господарювання отримали підтвердження про грантову підтримку на загальну суму 21,3 млн грн та за міжнародними грантами 13 суб’єктів господарювання отримали 3,2 млн грн. Вони планують створити ще 154 нових робочих місць. 
З питань участі у програмах та координації дій мешканці можуть звернутися до виконкомів районних у місті рад або до управління розвитку підприємництва виконкому міськради. Підприємці - програма реальна, тому прошу звертатися.
 
- До інших новин. У поминальні дні для зручності мешканців місто запускає нові та подовжує діючі маршрути громадського транспорту. Вони будуть працювати протягом поминальних днів, тобто 11-го та 12-го квітня. Буде подовжено та посилені систему руху міських тролейбусів, тролейбусних маршрутів та організовані нові автобусні маршрути. Розклад можна переглянути за посиланням (https://www.facebook.com/upivp.kr/posts/pfbid0Q1McDhxZeepXR1GPjj1rEsZcYxUcSdXph8YFCYWtXCaipkeo5FWPBoBL1V3CRnR7l) в ФБ або Телеграм (https://t.me/kr_inform/23355). (https://t.me/kr_inform/23355)
 
Також задля покращення транспортного забезпечення мешканців до міських кладовищ, комунальний транспорт, а це - трамваї, тролейбуси, автобуси - працюватиме за графіком «робочого дня». Велике прохання до криворіжців, які приїжджатимуть на особистих авто, не порушувати правил паркування, щоб не ускладнювати роботу автобусів та маршруток.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з плавання у Броварах вихованець ДЮСШ №7 продемонструвавчудовий результат. Так, Олексій Хапанцев виборов «золото» на дистанції 1500 м вільним стилем. Вітаю та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых