--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 9 травня

19:56, 9 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки четверга.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 4 атаки на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але всі безуспішні. 
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі окупанти понад 20 разів обстріляли райцентр та громади артилерією, РСЗВ «Град» тадронами-камікадзе. На жаль, двоє людей загинуло у Нікополі – 62-річний чоловік та 65-річна жінка. Також 8 постраждалих, зокрема – дівчата 15 та 16 років. Пошкоджено 8 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 16 господарських споруд, садочок, пожежну частину, будівлю благодійної організації, магазини, а також з десяток авто - у тому числі службовий транспорт рятувальників і «швидка», ЛЕП і газогони. Також ворог обстріляв Марганецьку, Покровську, Червоногригорівську, Мирівську громади. Пошкоджено приватний будинок, господарська споруда, ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ворожих ракетних та дронових атак зберігається. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Щодо енергопостачання. Ситуація залишається досить складною, тому енергетики закликають споживати електроенергію економно, адже вся система взаємопов'язана та руйнування в інших областях впливають на електроживлення. За повідомленням "Укренерго", сьогодні ввечері з 18:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження для промислових споживачів. Але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів. Тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють 213 Пунктів незламності.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Тільки за вчора допомогу направлено нашій 77-й аеромобільній бригаді, 60-й бригаді та іншим частинам. Зокрема, нашим Захисникам надано: 21 квадрокоптер «Мавік» 3Т - це сучасні квадрокоптери з тепловізорами, 100 FPV-дронів, а також будівельні матеріали. 
 
А всього з початку повномасштабної війни Радою оборони міста надано допомогу більш, ніж 100 військовим частинам на суму вже майже 2 млрд 100 млн грн. Це одна з найбільших допомог, яке надавало будь-яке місто в Україні нашим військовим. Робота продовжується.
 
- Продовжуємо підтримувати криворіжців. З 6 травня триває друга у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів. Понад 37 тисячі сімей криворіжців із 19 категорій отримають безкоштовні набори від міста. За цей період 10 тис. криворіжців вже їх отримали.Починаючи з 22 квітня видано 33 500 наборів.  А з початку повномасштабної агресії видано більш ніж 595 тисяч.
 
Видача продуктових наборів здійснюється у всіх районах міста через 25 стаціонарних пунктів. Для мешканців віддалених мікрорайонів здійснюється обслуговування у мобільних пунктах, а до малорухомих криворіжців працівники соцслужб виїжджатимуть за місцем їх перебування. У цьому році буде видано близько 300 тисяч продуктових наборів. 
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Дніпропетровської області з естафетного бігу вихованці з ДЮСШ №10 здобули призові місця. Так, спортсмени вибороли одне «золото», одне «срібло» та 3 «бронзи».  Вітаю наших земляків та бажаю нових успіхів! 
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых