--.-° --% 0мм

У Кривому Розі до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні урочисті заходи відбулися у всіх районах міста, криворіжці поклали квіти до монументу «Перемога» та запалили Факели пам’яті на знак поваги за всіма полеглими Героями

13:58, 8 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг вшановує. До 79-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулася міська урочиста церемонія покладення квітів до Меморіального комплексу, запалення факелів пам’яті та свічок у Георгіївській дзвіниці. 

Також, 8 травня пройшли церемонії покладання до братських могил, пам’ятних знаків у всіх семи районах міста. 

Участь у заході взяли представники ветеранських та громадських організацій, Почесні громадяни Кривого Рогу, депутати, керівництво міста та Рада оборони Кривого Рогу. Почесна президія поклала квіти до Стелли Героїв, стендів «Загиблим в АТО», пам’ятного знаку «Полеглим захисникам України», пам’ятника на честь бійців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та монументу «Перемога».

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул сказав: «Минуло 79 років відтоді, як закінчилася Друга світова війна. Її вважають наймасштабнішою та найкривавішою війною в історії людства, у воєнні дії було залучено понад 60 країн світу. За різними підрахунками загинуло до 80 мільйонів людей. Втрати України в ній склали до 10 мільйонів, а це і військові і мирне населення.
За сухими цифрами приховані скалічені людські долі, біль та горе. І також - неймовірний героїзм наших воїнів, залізна витримка, мужність та незламне бажання перемогти, захистити рідну землю від нацистів. Тому, пам'ять має жити і повага до наших ветеранів була і буде завжди! У Кривому Розі працює одна із найбільших програм соціального захисту мешканців, важливою складовою якої є підтримка ветеранів, учасників бойових дій. Мова йде і про матеріальну підтримку і виплати до важливих, знакових дат та багато іншого. Це – найменше, що ми можемо для них зробити. І коли у XXI столітті на нашу рідну Україну прийшов ворог, щоб загарбати нашу землю, ми так само як наші діди та прадіди стали на захист того, що належить нам. А це - наш дім, наше право жити у вільній, незалежній державі. І ми даємо вам слово, шановні ветерани, що обов’язково переможемо сучасний нацизм!».

У Кривому Розі проживає понад 2 тисячі ветеранів Другої світової війни, у тому числі, 10 безпосередніх учасників бойових Другої світової війни і серед них – визволителька міста Кривого Рога Валентина Іванівна Погорілова. Більше 20 тисяч криворіжців мають статус «дитина війни».

І навіть в умовах воєнного стану та вкрай обмеженого фінансового ресурсу у місті не скасована жодна соціальна програма. Ветерани отримують комплекс соціальних послуг через мережу 8 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Працює муніципальний проєкт, у рамках якого маломобільним громадянам, у тому числі, ветеранам Другої світової війни, надаються послуги «соціального таксі»; ветеранам надаються пільги в торговельному обслуговуванні на соціально значущі продукти. Понад 10 років діє акція «Ветеранське подвір’я», в рамках якої ветеранам надається допомога в благоустрою присадибних ділянок. Збережений безкоштовний проїзд у міському комунальному транспорті та послуги зубопротезування ветеранам. У місті продовжується видача продуктових наборів (всього з початку війни видано майже 585 тис. продуктових наборів). А це - 40 вразливих категорій криворіжців.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых