--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 2 травня

20:46, 2 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки четверга. 

-  Ворог продовжує терор мирних міст України. Ввечері було атаковано і наше місто. Силами ПвК "Схід" було збито ворожий безпілотник. Частина уламків БпЛА упала на дах одного із приватних будинків – без значних пошкоджень. Але потім була і ракетна атака. Попередньо балістика. Без подробиць, усі необхідні служби працюють, жителі міста не постраждали. 

Шановні земляки, загроза повторення ворожих атак зберігається. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 9 атак на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але всі безуспішні. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!

- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував дронами-камікадзе та із важкої артилерії Нікополь, Марганецьку, Мирівську та Покровську громади. Пошкоджено 3 багатоповерхівки, 3 часті будинки, господарська споруда, гімназія, підприємство, ЛЕП, авто. Без втрат. 

-  У Криворізькому районі вночі та вдень обстрілів не було. 

- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 

- Життя триває. Місто продовжує підтримувати криворіжців у цей складний час. Продовжується виконання комплексної міської Програми соціального захисту мешканців - це прямі виплати з міського бюджету для 50 різних категорій. Жодну з виплат не скорочено і не скасовано. У 2024 році на комплексні соціальні програми підтримки криворіжців буде спрямовано близько 570 млн грн. 

В тому числі продовжуємо підтримувати криворіжців старшого покоління та внутрішньо переміщених осіб, створюючи комфортні умови для їх перебування у закладах соціального захисту. Як би не було зараз важко, ми не скоротили фінансування мережі цих закладів: двох Будинків милосердя, Будинку нічного перебування, Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та 8 територіальних центрів. 

В тому числі, для цього співпрацюємо з міжнародними партнерами. У співпраці з представництвом Норвезької ради у справах біженців та Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців, у територіальному центрі Металургійного району, який обслуговує понад 2 тисячі мешканців, практично завершено ремонт внутрішніх приміщень. Також зараз будівельники завершують ремонтні роботи подвір’я. Також, триває ремонт Тернівського терцентру. У свою чергу, хочу подякувати всім працівникам наших соціальних служб та терцентрів за вашу дуже потрібну, особливо зараз, роботу, за ваші добрі серця та турботу про людей!

- Та про наші мирні перемоги. На ХХIV Міжнародному турнірі з вільної боротьби, який пройшов у Болгарії, криворізька спортсменка з ДЮСШ №2 Дар’я Константинова здобула «бронзову» медаль. Також гарний результат продемонстрували на Чемпіонаті області з легкої атлетики вихованці криворізької ДЮСШ №3. Злата Тіхлівець посіла 1 місце, а Кирило Федоренко – 3 місце. Вітаю наших земляків та бажаю нових успіхів! 

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых