--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Продовжуємо, в тому числі, разом з міжнародними партнерами, підтримувати криворіжців старшого покоління та внутрішньо переміщених осіб, створюючи комфортні і безпечні умови для їх перебування у закладах соціального захисту

16:15, 2 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг плідно співпрацює з міжнародними організаціями, щоб захистити найбільш вразливу категорію населення, яка потребує допомоги. Також місто продовжує підтримувати тих, хто опинився далеко від своїх домівок.

В. о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо ходу ремонтних робіт у територіальному центрі одного з районів міста.

«Робимо все для того, щоб підтримати найменш захищених мешканців: пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян та осіб з інвалідністю, які перебувають у складній життєвій ситуації й потребують соціальної допомоги. Зокрема, створюємо комфортні й безпечні умови для їх перебування у наших закладах соціального захисту. З минулого року, у співпраці з представництвом Норвезької ради у справах біженців, у територіальному центрі Металургійного району практично завершено ремонт внутрішніх приміщень, а зараз будівельники завершують ремонтні роботи подвір’я. Також, триває капремонт зовнішнього покриття будівлі Тернівського терцентру. І ми не зупиняємося. Адже у такі складні часи опіка та турбота про людей у нас - на першому місці.

Підкреслю, що, як би не було зараз важко, ми не скоротили фінансування мережі закладів соціального захисту: двох Будинків милосердя, Будинку нічного перебування, Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та 8 територіальних центрів»,- зазначив Юрій Вілкул.

У терцентрі Металургійного району для створення комфортних умов, коштом Управління Верховного Комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, було встановлено 2 душові кабіни, 2 бойлери, відремонтовано 4 туалетні кімнати. Проведено ремонт та утеплення фасаду будівлі. Будівельники облаштували пандус, відремонтували кухню, спальні кімнати та актову залу. Також, за ініціативи громадської організації «Егіда-Центр» відремонтовано приміщення, призначене для миття посуду, встановлені нові мийки та вентиляційна система, здійснена заміна дверей, електричної проводки та освітлення.

До кінця травня поточного року планується завершення усіх ремонтних робіт.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії територіальний центр Металургійного району став місцем тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб. «За період воєнного стану у нас було розміщено 237 чоловік із числа ВПО. Їх було забезпечено гарячим харчуванням, необхідними побутовими речами, засобами гігієни, надано допомогу у відновленні паспортів, ідентифікаційних кодів, в отриманні довідок ВПО. На сьогодні, у нашому закладі проживає 8 внутрішньо переміщених осіб. Крім того, на обслуговуванні в установі зараз перебуває понад 2 тис. громадян, якими опікуються 179 працівників терцентру, з них 134 соцпрацівника, які турбуються про тих, кому зараз особливо потрібні підтримка, допомога та добре слово»,- сказав Станіслав Дубицький, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Металургійному районі.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых