--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 30 квітня

19:39, 30 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 179 окупантів та 18 одиниць озброєння та військової техніки, з них 1 танк та 14 одиниць авто-бронетехніки. Також знищено 3 ворожі бліндажі та 2 спостережні пункти.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вденьатакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. Пошкоджено 6 приватних осель, 3 кафе, магазин, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- У місті працюють 129 шкіл, гімназій, ліцеїв з можливість офлайн-консультацій, працюють 104 садки, які відвідують понад 5300 дітей. Також у партнерстві з міжнародними та вітчизняними організаціями створюємо Простори творчості та розвитку, де діти отримують можливість набувати нові знання, творчо розвиватися, отримувати психосоціальну підтримку. Всього їх на сьогодні створено вже 33, з них 17 – це Digital -центри. 
 
У партнерстві з UNICEF цього року заплановано відкрити ще 6 навчальних Центрів. Сьогодні у гімназії № 130, що у Довгинцівському районі, вже відкрився перший такий DigitalLearning Centre. У першій половині дня сюди можуть прийти дітина онлайн заняття. А в другій половині дня педагоги працюють з дітьми за спеціальною методикою. Для того, щоб працювали і Центри, і школи, і садки у всіх них чи поряд ми створили укриття. Безпека дітей - це зараз найголовніше.
 
- Продовжуємо реалізовувати у Кривому Розі нову ветеранську політику – політику Героїв. Це і пряма матеріальна допомога від міста, і 70 різних заходів – реабілітаційних, медичних, адміністративних, освітніх, соціальних та інших. Так за підтримки Ради оборони Кривого Рогу у місті відбудуться спортивні ігри серед ветеранів війни і учасників бойових дій та членів їхніх родин - «VETERANS FAMILY GAMES» КРИВИЙ РІГ-2024Ю якірозпочнуться 4-го травня і триватимуть до грудня. Турніри відбудуться з плавання, мініфутболу, стрітболу, веслування на тренажерах, пауерліфтингу, настільного тенісу, кульової стрільби та інших - всього 18 видів спорту. Змагання будуть проходити кожні два тижні.
 
Взяти участь в Іграх дуже просто! Для участі потрібно просто заповнити гугл-форму ,   також ви можете його знайти на сайті міськвиконкому. Інформацію також можна отримати за телефоном: 098-605-20-25

Переможці змагань, які здобудуть перші місця, отримають 5 тис. грн., а призери отримають медалі, грамоти та спортивну атрибутику. Спорт - це найкраща реабілітація, і фізична, і психологічна. Підкреслю, що участь можуть брати не лише ветерани та учасники бойових дій, а також їхні сім'ї – у тому числі й діти віком від 10 років. Приєднуйтесь! 
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з вільної боротьби вихованці криворізької ДЮСШ №2 показали чудові результати.  Каміла Кучма та Сабір Гараєв вибороли «золоті» медалі. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых