--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: У співпраці з міжнародними організаціями вже відкрито 17 Digital навчальних центрів у закладах загальної середньої та позашкільної освіти

16:59, 30 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У партнерстві міської влади та UNICEF заплановано до середини травня відкрити 6 навчальних Центрів. 30 квітня у гімназії № 130, що у Довгинцівському районі, відкрився перший такий Digital Learning Centre.

Ю.Вілкул: У співпраці з міжнародними організаціями вже відкрито 17 Digital навчальних центрів у закладах загальної середньої та позашкільної освіти
У партнерстві міської влади та UNICEF заплановано до середини травня відкрити 6 навчальних Центрів. 30 квітня у гімназії № 130, що у Довгинцівському районі, відкрився перший такий Digital Learning Centre.

Участь у відкритті нового сучасного освітнього простору взяв в. о. міського голови Юрій Вілкул.
«Війна болісно вдарила по багатьох сферах, вплинула і на організацію освітнього процесу. Для нас найголовніше - створити, наскільки можливо в умовах воєнного стану, нормальні умови для навчання дітей. У Кривому Розі працюють 129 шкіл, гімназій, ліцеїв з можливість офлайн-консультацій, працюють 104 садки, які відвідують понад 5300 дітей. Скрізь створено укриття – безпека дітей це головне.
У цьому питанні важливою є підтримка міжнародних партнерів. На сьогодні разом з ними ми відкрили на базі закладів освіти та культури 32 простори розвитку – навчальних та творчих. За підтримки UNICEF реалізуємо новий проєкт зі створення ще шести сучасних Digital центрів. Сьогодні відкриваємо перший з них і, таким чином,   у нас  зараз  їх  буде 17. Такі центри нам дуже потрібні. По-перше, вони гарно обладнані. По-друге, всі педагоги, які тут працюють, проходять навчання. Робота центрів спрямована на подолання освітніх втрат. У першій половині дня сюди можуть прийти діти, які не мають доступу до гаджетів і вийти на онлайн заняття. А в другій половині дня педагоги працюють з дітьми за спеціальною методикою за чотирма основними предметами: українська мова, математика, англійська мова та початкова школа», - зазначив Юрій Вілкул.

У рамках освітнього проєкту партнери надають обладнання, методики та програми, також, в рамках цього проекту проводиться ремонт у приміщеннях, де облаштовуються такі Digital Центри.
Юлія Талалаєва, координатор освітніх програм дитячого фонду UNICEF наголосила: «Цифровий освітній центр облаштований UNICEF з нашими партнерами SavED .  Такі центри організовані  для того, щоб діти мали можливість приєднатися до онлайн-навчання, взяти участь у цікавих заходах, зустрітися один з одним,  зустрітися із вчителями.  І що найголовніше  - можливість  для педагогів  проводити тут заняття з надолуження  освітніх втрат. Доступ  до цього простору матимуть абсолютно всі діти».

Зокрема, для Центру у гімназії №130 закуплено 17 ноутбуків, проєктор, мультимедійну дошку, підручники та посібники.

Тетяна Яковлева, в.о. директора гімназії №130 сказала: «Відкриття цього  центру допоможе нам надолужити  прогалини у знаннях  дітей, які через є у багатьох школярів. Тут будуть навчатися учні з початкової школи  по дев’яті класи включно. Це будуть групи  по  15-17 дітей.  Крім вивчення  шкільних дисциплін,   хлопці та дівчата  можуть  приходити сюди щоб почитати книги, помалювати або зайнятися ліпкою. Це все  є частиною емоційно –психологічного розвантаження».  

Саме завдяки системній роботі міської влади у напрямку організації навчального процесу та створення безпечних умов для виховання та навчання школярів, реалізуються такі важливі освітні проєкти з міжнародними інституціями. Передусім, мова йде про ремонт та облаштування укриттів. На сьогодні у гімназіях, ліцеях та школах функціонує 108 укриттів, що дозволяє проводити навчання як онлайн так і з можливістю проведення офлайн-консультацій.

Робота над створенням нових сховищ триває. «Знаходимо нові можливості для того, щоб збільшити кількість місць в укриттях у навчальних закладах. І я хочу подякувати партнерам за участь у цій необхідній роботі. UNICEF вже підтвердили, що вони беруть два заклади, зробили в них обміри і будуть починати ремонт укриттів. У планах з UNICEF - облаштувати ще 10 сховищ. Продовжуємо спіівпрацю і з Київською школою економіки. Торік вони нам відремонтували 10 укриттів і у 2024 році ще два ремонтують», - додав Юрій Вілкул.

Крім відкриття Digital Центрів та допомоги з ремонтом укриттів у закладах освіти, UNICEF на всі заклади (школи і садочки) дали рекреаційні набори.

Це – набори для розваг дітей (м’ячі, скакалки, шахмати); садочки отримали набори «Дитячий садочок у коробці», ліцеї та гімназії отримали тематичні набори «Школа у коробці» ( у них наочне приладдя, транспортири, лінійки канцтовари, тощо). Зараз розпочали отримувати від UNICEF для 40 садочків ліжка, матраци, подушки, ковдри. Вже отримали такі набори для 10 закладів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых