--.-° --% 0мм

Якість питної води у Кривому Розі: результати останнього моніторингу

14:08, 30 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З 19 по 25 квітня 2024 року, проведено моніторинг якості та безпечності питної води, яка подається населенню області, зокрема криворіжцям. Загалом, досліджено 149 проб питної води з різних джерел.

За результатами мікробіологічних досліджень, всі проби води у Кривому Розі відповідають нормативам, і жодних збудників інфекційних захворювань не виявлено.
Однак, за фізико-хімічними показниками, 115 проб виявили відхилення від нормативів за:

  • органолептичними показниками (за присмаком, забарвленістю та каламутністю) у питній воді з поверхневих водойм (м. Дніпро, м. Кривий Ріг, м. Марганець, Апостолове, Дніпровський, Криворізький, Царичанський, райони);
  • показниками ТГМ ( в т. ч. хлороформу) та перманганатної окиснюваності- м. Дніпро, м. Кам’янське, м. Нікополь м. Павлоград, Криворізький, Дніпровський, Новомосковський, Нікопольський, та Синельниківський райони);
  • показником дибромхлорметану (м. Кривий Ріг ); 
  • показниками алюмінію (м. Дніпро);
  • показниками сухого залишку і хлоридів у м. Кривий Ріг, крім того у питній воді з підземних джерел (Апостолове, Васильківка, Першотравенськ,  Царичанка). Але значення цих показників є сталими протягом багатьох років, без аномальних змін.

Інформація про результати моніторингу надається відповідним органам, а також публікується на сайті та сторінці у Facebook ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України". 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых