--.-° --% 0мм

В 2010 році фінансування галузі культури на Дніпропетровщинi збільшено на 15,4 млн. грн.

11:30, 16 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В 2010 році фінансування галузі культури на Дніпропетровщинi збільшено на 15,4 млн. грн.Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела нараду з питань підведення підсумків за 2010 рік у сфері розвитку культури. Цього року фінансування галузі культури збільшено на 15,4 млн грн, своєчасно виплачувалася заробітна плата всім працівникам закладів культури.  

У нараді взяли участь начальники міських та районних відділів культури, керівники закладів культури та художніх колективів.

«Цей рік для галузі ознаменувався збереженням та відродженням роботи системи культурних та мистецьких закладів, в першу чергу в сільській місцевості. Підтвердженням цього є мистецька акція «Будуємо нову Дніпропетровщину», започаткована головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом. Акція проходила протягом двох місяців. В її рамках відбулося 230 творчих виступів, які переглянули близько 52 тисяч мешканців області. Наступного року ми продовжимо проведення такої акції, і впевнені, що до участі в ній приєднаються ще багато колективів», - зазначила Марія Пустова.  

Також у 2010 році команда Дніпропетровської області взяла участь у Перших національних Дельфійських іграх. За результатами змагань Дніпропетровщина здобула призові місця у 4 з 9 номінацій, а у загальному рейтингу посіл переш місце.

«Губернатор Олександр Вілкул приділяє значну увагу розвитку культури та мистецтва, адже це естетичне виховання підростаючого покоління. Водночас завдання обласної влади залучити до мистецьких занять якомога більше дітей та молоді. В той же час ми розуміємо важливість підтримки талановитих митців. Тому за ініціативи Олександра Вілкула в 2011 році будуть збільшені регіональні гранти», - зазначила Марія Пустова.

Цього року в рамках підтримки обдарованої молоді та видатних діячів літератури, культури і мистецтва 10 кращих діячів культури і мистецтва отримали регіональні стипендії та 20 представників обдарованої молоді – гранти.

Також в рамках регіональної програми розвитку культури на 2009-2012 року в області завершена атестацію 87 шкіл естетичного виховання, з них майже половина шкіл атестовані з відзнакою.

Довідка:
У 2010 році в області проведено 65 державних та обласних культурно-мистецьких заходів. Зокрема, Всеукраїнський фестиваль молодих акордеоністів та баяністів ім. М.Різоля, Міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Рампа», Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів», І обласний фестиваль духових оркестрів та інше.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых