--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 27 квітня

19:59, 27 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї суботи.

- Тривожна ніч. Ворог знову атакував Україну, у тому числі і нашу область, ракетами. У небі над нашою областю було збито 13 ракет, у тому числі над Криворіжжям. Також наши захисники знищили в Дніпровському районі ворожий розвідувальний безпілотник. Дякую ПвК «Схід» за цілодобовий захист! Але, на жаль, було і влучення в об'єкт енергетики у Криворізькому районі. Поранення отримав 39-річний чоловік. У районі були перебої з водопостачанням. Щодо вибуху, який у деяких районах міста чули вранці - без конкретики, але все нормально.

- Шановні земляки! Загроза ворожих ракетних та дронових атак зберігається. Дотримуємося всіх правил повітряної тривоги. Укриття чи правило двох стін. Бережіть себе та своїх близьких!

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 1120 осіб, 6 танків, 14 бойових броньованих машин, 38 артилерійських систем, 3 засоби ППО, 24 БпЛА ОТР, 5 ракет, 35 автомобілів та 6 одиниць спеціальної техніки.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував з важкої артилерії та БпЛА Нікополь, Червоногригорівську та Марганецьку громади. Постраждала 82-річна жінка. Пошкоджено 7 п'ятиповерхівок, ринок, понад 10 магазинів, адмінбудівля та об'єкт бізнесу.

Протягом дня по Нікопольщині агресор наніс 13 ударів дронами-камікаде, 5 разів обстрілював район з артилерії та скинув боєприпас з БпЛА. Потерпали Нікополь, Мирівська та Покровська сільська громади. Постраждала 2 жінки – 40 та 88 років. Є пошкодження 2 п'ятиповерхівок та 9 приватних будинків. Побита й агрофірма. Зачепило лінію електропередач – без світла понад 300 абонентів.

- В Криворізькому районі вдень обстрілів не було.

- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.

- Щодо енергопостачання. За повідомленням "Укренерго", цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі. Тривають аварійно-відновлювальні роботи після нічної атаки ворога. Споживачів закликають ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення.

- В столиці Австрії у місті Відень відбувся Перший Міжнародний турнір з фінансової грамотності.  У змаганнях брали участь команди з 12 країн світу. Україну представляли юні криворіжці. У номінації "Кращий викладач" перемогла наша Дар'я Карась, а у номінації "Кращий будівельник" - Михайло Казарін. Це учні криворізького 127 ліцею.

З криворізькою командою зустрівся посол України в Австрії пан Василь Химинець.

Дякую вчителям та батькам наших талановитих дітей, а юним талантам бажаю нових перемог!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 5 травня

20:00, 4 май 2024

0

Погода на 6 травня

20:00, 5 май 2024

0