--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 25 квітня

20:40, 25 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки четверга. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 103 окупанти та 32 одиниці озброєння та військової техніки, з них: 16 одиниць авто-бронетехніки та 11 гармат. Також знищено 2 місця зберігання боєприпасів. 
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та дронами Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади. Постраждали 4 людей, з них 74-річна жінка у важкому стані, а двоє чоловіків 46 та 65 років – середньої тяжкості. Пошкоджено кафе,ринок, інфраструктурні об’єкти, 4 приватні будинки, господарська споруда, декілька авто.
 
- Сьогодні вдень у Криворізькому районі силами ПвК "Схід" було збито ворожу крилату ракету. Дякуємо ППО! Але було на територіїрайону і влучання. Виникла пожежа, яку співробітники ДСНС оперативно загасили. Інших обстрілів у Криворізькому районі не було. Але загроза повторення ворожих атак зберігається. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. 

- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
Щодо енергопостачання. За повідомленням "Укренерго", на Криворіжжі продовжено обмеження споживання для промислових підприємств, обмежень для населення немає. Але ситуація може змінитися, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також енергетики закликають зменшити використання енергоємних приладів, особливо у вечірні години – з 17:00 до 22:00.
 
- Життя триває. У Кривому Розі працюють 129 шкіл, гімназій, ліцеїв з можливість офлайн-консультацій, працюють 104 садки, які відвідують понад 5300 дітей. Також партнерстві з міжнародними та вітчизняними організаціями створюємо Простори творчості та розвитку, де діти отримують можливість набувати нові знання, творчо розвиватися, отримувати психосоціальну підтримку. Всього їх на сьогодні створено вже 32. У них можуть займатися і діти ВПО. До речі, тільки офіційно в нашому місті з початку війни зареєстровано 79 217 біженців, а реально - близько 85 тисяч. Крім того, у рамках співпраці з Громадською організацією «4.5.0. Кривий Ріг» в музичній школі №13 створено і вже працює проєкт «Арт-лабораторія», де для хлопців та дівчат із сімей переселенців віком від 4 до 10 років, проводяться майстер-класи з декоративно-прикладного та музичного мистецтва. 
 
Загалом у Кривому Розі навіть в умовах воєнного стану працює 18 мистецьких шкіл, в яких навчаються понад 6300 дітей, працюють всі 10 Палаців культури та 10 комунальних ДЮСШ. Для того, щоб діти могли займатися у всіх них або поряд були створені укриття. Розвиток дітей, їх психологічно-емоційне розвантаження зараз дуже потрібні.
 
- Триває перша у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів від міста. Всі пункти видачі, а їх 25 у всіх районах міста та мобільні пункти видачі у віддалених селищах працюють. А соціальні працівники доставляють набори додому тим, хто має обмежені можливості. Понад 25 тисячі сімей криворіжців із 20 категорій отримають набори. За 4 дні видано вже понад 14 366наборів. А з початку повномасштабної агресії місто видало вже більше ніж 576 тисяч наборів. Потім, поетапно, будуть нові "хвилі". Цього року буде видано до 300 тисяч продуктових наборів.
 
- Та про наші мирні перемоги. Вихованці ДЮСШ №2 Максим Лисякта Кирило Абрамяк вибороли «срібло» та «бронзу» на відкритому Всеукраїнському турнірі «Західний п'єдестал» з тхеквондо ВТФ. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых