--.-° --% 0мм

У Кривому Розі відкрили меморіальну дошку у пам’ять нацгвардійця криворізької військової частини Анатолія Завгороднього

07:01, 22 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Військова частина 3011 Національної Військова частина 3011 Національної України: на фасаді криворізької гімназії встановлено гранітну меморіальну дошку з викарбуваним ім’ям нацгвардійця Анатолія Завгороднього - випускника гімназії.

Військовослужбовець загинув 18 січня 2024 року під час виконання завдання в районі населеного пункту Урожайне на Донеччині.

Анатолій народився та виріс у Кривому Розі. Після закінчення гімназії опанував фах гірничотехнічного інженера та працював на підприємстві «Суха Балка». Разом з дружиною виховував двох дітей.

В липні 2023 року Анатолій Завгородній приєднався до лав 21-ї окремої бригади Національної гвардії України, ніс службу на блокпосту, а згодом – виконував бойові завдання на Донеччині.

Вчителі та друзі згадують Анатолія як доброзичливу та завжди усміхнену людину – він завжди приходив на допомогу та був надійним другом. Під час проходження служби зарекомендував себе дисциплінованим та сумлінним воїном, завоювавши повагу та авторитет серед побратимів.

18 січня 2024 року автомобіль, на якому солдат Завгородній разом з побратимами доставляв боєприпаси на позиції, атакував ворожий дрон-камікадзе. Чоловік отримав важкі поранення, несумісні з життям.

У пам’ять про випускника на фасаді криворізької гімназії встановлено гранітну меморіальну дошку з викарбуваним ім’ям Анатолія Завгороднього, який мужньо стояв на захисті мирного майбутнього нашої держави.

Вічна пам’ять та слава Герою!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых