--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 18 квітня

19:57, 18 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки четверга. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" підтверджені втрати ворога за добу склали 104 окупанти і 9 одиниць озброєння та військової техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог обстріляв із артилерії та БпЛА різних типів Нікополь, Покровську, Марганецьку та Мирівську громади. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт, агрофірма, 9 приватних будинків, 3 господарські споруди, 2 гаражі, ЛЕП. Без втрат. 
 
- У Криворізькому районі вночі силами ПвК "Схід" був збитий один «шахед». Дякуємо ППО! Інших обстрілів у Криворізькому районі не було.
 
Шановні земляки, загроза повторення ворожих атак зберігається. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Укриття чи правило двох стін. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
Щодо енергопостачання. За повідомленням "Укренерго", є дефіцит електроенергії в цілому по країні, на Криворіжжі обмеженоспоживання для промислових споживачів. Обмежень для населення зараз немає. Але ситуація може змінитися в будь-який час, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. У зв'язку з дефіцитом енергетики закликають зменшити використання енергоємних приладів не тільки у вечірні години – з 19:00 до 22:00, а намагатися заощаджувати і в інший час щоб допомогти збалансувати енергосистему.
 
- Життя триває. Сьогодні провели робочу зустріч із підприємцями щодо грантової підтримки у рамках Форуму «Business day» в Покровському районі. У Кривому Розі постійно надається підтримка бізнесу, бо бізнесу потрібно працювати, розвиватися, створювати нові робочі місця. За результатами роботи, яку місто розпочало ще з березня минулого року, вже є дієві результати. Вже залучено понад 91 млн грн грантів для створення 500 робочих місць. У Кривому Розі для малого та середнього бізнесу в 2023 році, через залучення державних (за програмою єРобота) та недержавних грантів, було інвестовано 68 млн грн. За рахунок цього було створено 350 нових робочих місць.
 
А з початку цього року вже 82 криворізькі суб’єкти господарювання отримали підтвердження про грантову підтримку на загальну суму 20,1 млн грн та за міжнародними грантами отримано 3,2 млн грн. Таким чином підприємці отримали можливість створити ще понад 150 робочих місць. Загалом, з метою залучення криворіжців та міського бізнесу до участі в грантових програмах нашими консультаційними експертами органів місцевого самоврядування, Ощадбанку та міського центру зайнятості в цьому році проведено вже понад 500 зустрічей, семінарів, воркшопів. Робота продовжується.
 
З питань участі у програмах та координації дій мешканці можуть звернутися до виконкомів районних у місті рад або до управління розвитку підприємництва виконкому міськради. Підприємці - програма реальна, тому прошу звертатися.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Кубку України зі стрільби кульової, який проходив у Львові, вихованці нашої ДЮСШ №7 стали переможцями та призерами - вони здобули одну «золоту»,  2 «срібні» та 2 «бронзові» медалі.  А вихованки ДЮСШ №10 гідно представили Кривий Ріг на Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики у Львові. Наші спортсменки вибороли одразу 7 «золотих», 4 «срібні» та 5 «бронзових» нагород! Вітаю наших земляків, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых