Кулінарний блог А. Паукової: Кабачки з помідорами під сиром
Щовесни вони повертаються. Можна і взимку, але дорожче, та й помідор не такий соковитий буває) Можна брать більш дрібні, коктейльні, влітку ідеально рожеві. Молодий кабачок можна замінювати на цукіні. Соус зазвичай варіюю з того що є, тобто основа - пара столових ложок майонезу, часник за смаком і розбавляємо рідину водою, вершками, якщо є. Можна замінювати майонез на грецький йогурт, або жирні вершки базарні. Сир - класичний, типу голандський, інший подібний. Роблю завжди в мікрохвильовці, але пробували і на пательні, перший варіант зручніший
✏️Інгредієнти:
🤍2-3 молодих кабачки
🤍2 помідори
🤍твердий сир - 150 г
🤍 петрушка
🤍борошно
🤍рослинна олія
🤍Для соусу: пара столових ложок майонезу/жирних вершків/йогурту, розбавляємо водою/нежирними вершками до сметаноподібного, додаємо зубчик часнику (хто поважає - більше)
❤️Нарізаємо кабачки кружечками товщиною 1-1,5 см, присолюємо, залишаємо на 10 хвилин
❤️Прибираємо зайву вологу. Обвалюємо у борошні. Смажимо на рослинній олії до скоринки х обох боків
❤️Нарізаємо сирим ножем на тонесенькі слайси томати
❤️Готуємо соус
❤️Викладаємо у велику круглу форму/тарілку кабачки, соус, томати (трохи присолюємо), якщо є ще - кабачки, соус, томати, соус. Зверху натертий сир і петрушку.
❤️Ставимо у мікрохвильовку на 5 орієнтовно хвилин
📍Чорний хлібчик, гарна компанія і це уау!) Розігріте згодом - не гірше!
Популярное
Кулінарний блог А. Паукової: Запечені фенхель і порей з чері-сирними кульками на слайсах з кабачків
17:03, 4 апр 2024
Топ обсуждаемых
КОММЕНТАРИИ — 0