--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 27 березня

20:16, 27 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки середи.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу втрати ворога склали: 116 окупантів та 31 одиницю озброєння та військової техніки, з них: 2 зенітно-ракетні комплекси “Бук”; 5 артилерійських систем; 2 станції радіоелектронної боротьби; 18 одиниць авто-бронетехніки та 3 польові пункти боєпостачання.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог обстріляв із артилерії з артилерії Червоногригорівську та Мирівську громади. Вдень ворог із артилерії обстріляв Нікополь. Там загинув 55-річний чоловік. Постраждала 49-річна жінка. Пошкоджені 2 багатоповерхівки, 12 приватних будинків, 2 господарські споруди, ЛЕП. Під ворожими ударами була і Марганецька громада. Також вдень у небі над нашою областю було збито чергову ворожу ракету та БпЛА.
 
- Шановні земляки, ви бачите, що окупанти продовжують підлу тактику терору проти мирного населення, загроза ракетних та дронових атак залишається високою. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи.
 
Обмежень електроенергії по нашому місту зараз немає. На постраждалих внаслідок попередніх ворожих атак об’єктах проводяться відновлювальні роботи. Але ситуація залишається складною. За повідомленням «Укренерго» при збільшенні споживання енергетики будуть вимушені застосовувати графіки відключень, тому енергетики просять розумно споживати електроенергію.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише декілька останніх днів ми надали допомогу нашим військовим на суму ще 78 млн. 997 тис. грн. Зокрема 17-й танковій, 129-й, 21-й, 3-й, 43-й, 77-й Бригадам, нашим нацгвардійцям в/ч 3011, 138-й зенітно-ракетній бригаді та іншим частинам.
 
Зокрема, крім 70 пікапів, про які я писав раніше, було передано 5 квадрокоптерів, 100 FPV дронів, 15 тепловізійних коліматорів, 18 ноутбуків та планшетних ПК, 17 прожекторів та багато іншого. Таким чином, станом на 1 березня Радою оборони міста надана допомога нашим військовим на суму вже понад 1 млрд 900 млн грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст.
 
- Життя триває. Сьогодні в Україні відзначають Міжнародний день театру. У Кривому Розі, незважаючи на непросту ситуацію воєнного часу, збережено всі три театри: два академічні - ім. Т.Г.Шевченка та "Академія руху", і театр ляльок. Наші блискучі професіонали театрального мистецтва не тільки піднімають своїм мистецтвом дух криворіжців, беруть участь у патріотичних акціях, проводять заходи для дітей, а й допомагають біженцям, багато хто шив маскувальні сітки, амуніцію, допомагали фронту чим могли. Тільки у минулому  році  наші театри здійснили показ близько 500 вистав, у т.ч.  16 прем’єрних,  які переглянуло понад  40  тисяч глядачів.  Дякую вам за вашу працю! Упевнений, після нашої спільної Перемоги ви й надалі радуватимете і дивуватимете криворіжців новими виставами!
 
- Та про наші мирні перемоги. На Кубку України з рукопашного бою блискуче виступили представники нашої ДЮСШ №3 – чемпіоном цих змагань став Войтенко Євген, 2 місце посіли Мазіна Маргарита, Кочерга Катерина, Ласквий Євген, Карцева Варвара, а 3 місце – Трохимчук Михайло. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій та витримку. Віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых