--.-° --% 0мм

Кулінарний блог А. Паукової: Салат "Нісуаз"

17:01, 17 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Знаменитий рецепт родом з Ніцци. Робила його не раз, але без анчоусів. Цього разу вирішила спробувати як по класиці (а там без них ніяк) і геть не розчарована. На жаль, не було синіх маслин, і синьої цибулі, вона тут була б доречною, хоча й не обов'язкова у класичному рецепті.

✏️Інгредієнти (порція на двох):
🤍 салат "Айсберг" - пів пучка
🤍яйця - 6 шт. перепелиних або 2 шт. курячих
🤍чері (8 шт.) або один соковитий томат (а-ля "чорний принц"
🤍зелена стручкова квасоля - 100 г
🤍картопля - 2 шт. невеличкі
🤍філе тунця - 200 г (свіжий або консервований)
🤍анчоуси - 30 г
🤍сіль, перець
🤍лимонний сік, оливкова олія, оцет виноградний або бальзамік  - для соусу

❤️Відварюємо яйця і картоплю
❤️У киплячу підсолену воду занурюємо квасолю (в мене заморожена) на 3-4 хвилин, потім - дуршлак і одразу у льодяну воду (так не втратить колір)
❤️Квасолю я ще хвильку потримала на розігрітій гриль-пательні (не обов'язково і не класика)
❤️Викладаємо: рвемо салат руками (додала ще трохи листів руколи і базиліку), яйця - навпіл, томати- також, квасолю
❤️Додаємо тунець (краще шматочками, в мене буде подрібнений)
❤️Дрібно ріжемо ті самі анчоуси (можна без них, надають пікантність)
❤️За наявності - трохи синьої цибулі
❤️Заправка - 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ст л. бальзаміку, хто любить - 1 ст.л. гірчиці, перець чорний

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых