--.-° --% 0мм

Криворіжців знов попередили про несприятливі метеорологічні умови. Як себе убезпечити

11:55, 11 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За повідомленням Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря м. Кривий Ріг в період з 09:00 11 березня до 09:00 12 березня 2024 року у місті очікуються несприятливі метеорологічні умови (НМУ) ІІ ступеня.

Суб’єктам господарювання необхідно забезпечити виконання заходів по скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при НМУ, що визначені умовами діючого дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та виробничого контролю, згідно графіком.

Звертаємо увагу, що відповідно до статі 10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» підприємства, зобов’язані здійснювати організаційно-господарські, технічні та інші заходи щодо забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря, дозволами на викиди забруднюючих речовин тощо.

Для днів з НМУ характерна сукупність метеоумов, що викликають погіршення розсіювання викидів шкідливих речовин і сприяють накопиченню забруднюючих речовин в приземному шарі атмосферного повітря, що є великим навантаженням на нервову, імунну системи й систему кровообігу, а тому вони можуть викликати погіршення самочуття у осіб, які страждають різноманітними хронічними хворобами.

Для зменшення ризику впливу забруднюючих речовин на здоров’я та життєдіяльність населення міста під час настання несприятливих метеорологічних умов рекомендовано:

  • Обмежувати перебування на вулиці, відмовитися від тривалих прогулянок.
  • Утримуватися від фізичного навантаження на вулиці.
  • Щільно зачиняти вікна та двері.
  • Вмикати системи кондиціонування та очищення повітря.
  • Проводити вологе прибирання у житлових приміщеннях, використовувати зволожувачі повітря.
  • Не курити і не вживати алкоголь, оскільки це підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та хвороб дихальних шляхів.
  • Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день.
  • Промивати ніс і горло, вживати кисломолочні продукти, підсолену й лужну воду.

Для отримання додаткової інформації можна звернутися до управління екології виконкому Криворізької міської ради: 92 13 63, u.ecology@ukr.net, u.ecology@kr.gov.ua.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых