--.-° --% 0мм

ЗСУ змогли відбити важливі висоти на Куп’янському напрямку: головні події на фронті за тиждень

18:29, 8 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
ЗСУ змогли відбити важливі висоти на Куп’янському напрямку: головні події на фронті за тиждень

Раз на тиждень Заборона аналізує, що відбувалося на фронті та чого, ймовірно, слід очікувати далі. Публічно доступну інформацію редакція звіряє зі зведеннями аналітичних центрів і нашими постійними військовими експертами. Основна увага вже кілька місяців прикута до подій, що відбуваються на невеликих ділянках фронту на Сході та Півдні України.

На східному напрямку найважчою залишається ділянка навколо Авдіївки та Мар’їнки. Захисникам України вдалося здобути переваги на кількох важливих ділянках.

На Авдіївському напрямку українським підрозділам вдалось стабілізувати лінію фронту та зупинити стрімке просування росіян на захід. Наразі лінія оборони ЗСУ проходить з півночі на південь по населених пунктах Бердичі — Семенівка — Орлівка — Тоненьке — Первомайське.

Протягом тижня російські військові пабліки декілька разів оголошували про окупацію деяких з вищеперерахованих містечок, але станом на 8 березня всі вони перебувають під контролем ЗСУ.

Найважчою ділянкою навколо Авдіївки наразі є околиці Орлівки. Окупантам вдалося зайняти східну частину села та просунутись на півдні до річки Дурна. Ситуація на цьому напрямку залишається напруженою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых