--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 7 березня

20:21, 7 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки четверга.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 389 окупантів. Знищено 54 одиниці військової техніки, а також 3 склади боєприпасів ворога. Окрім того, знищено 312 БпЛА різних типів.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог обстріляв м. Нікополь із важкої артилерії, а також спрямував 5 дронів-камікадзе. Пошкоджено 8 приватних будинків, адмінбудівля, 5 господарських споруд, ЛЕП. Без втрат.

У Криворізькому районі обстрілів не було. 

- Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Усі служби, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють.

- Наше місто продовжує надавати підтримку переселенцям. Разом з головою Херсонської ОДА Олександром Прокудіним провели робочу нараду з питань надання комплексної підтримки мешканців Херсонщини, які переїхали до Кривого Рогу. 

З початку війни у Кривому Розі було зареєстровано 78 657 внутрішньо переміщених осіб з 15 областей України. Реальна цифра біженців перевищує 80 тисяч. З них 37 тисяч – це саме Херсонська область.

Ще з 2014 року у Кривому Розі побудована комплексна система підтримки ВПО. Тоді розпочав роботу міський Штаб допомоги. А з 24 лютого 2022 року Штаб приймав людей цілодобово. Всім, кому було потрібно, надавалась допомога із розселенням, харчуванням, медична та психологічна допомога. Після звільнення правобережжя Херсонщини наші сапери допомагали розміновувати території, а наші фахівці брали участь у відбудові зруйнованих мостів, займалися відновленням енерго-, водо-, газопостачання, зв’язку. Рада оборони міста відправляла на Херсонщину будматеріали, пальне, генератори тощо. І це не весь перелік допомоги та підтримки херсонців. 

Ми й надалі продовжуємо піклуватися про людей і допомагати їм. Зараз у Кривому Розі відкрито Центр підтримки переселенців із Херсонської області на вул. Софії Перовської, 6. Він працює з 9.00 до 16.00 щодня крім вихідних. До Центру можна звернутися щодо оформлення документів, отримання виплат і гуманітарної допомоги, отримати консультації з питань працевлаштування, психологічної, юридичної підтримки та з інших питань. 

Дякую головою голові Херсонської ОДА Олександру Сергійовичу Прокудіну за високу оцінку від херсонців нашої спільної роботи – це оцінка праці та небайдужості всіх криворіжців. Українці підтримують українців - і так буде завжди.

- Та про наші мирні перемоги. Є яскраві перемоги у навчанні, де наші діти та вчителі вкотре демонструють відмінні результати. За результатами GENIUS Olympiad Ukraine - національного етапу міжнародного конкурсу шкільних проєктів з екологічних питань юні криворіжці здобули 21 нагороду у категоріях: «Наука», «Креативне письмо», «Мистецтво», «Короткометражний фільм» та «Програмування». Це – 5 «золотих», 4 «срібні», 2 «бронзові» нагороди, 7 почесних відзнак та 3 дипломи учасника. Вітаю наших талановитих учнів і педагогів, та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых