--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 5 березня

19:28, 5 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки вівторка.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 417 окупантів. Знищено 40 одиниць військової техніки ворога. Зокрема, 2 танки, 9 ББМ, 9 артсистем, 3 РСЗВ, 1 засіб ППО, а також 1 склад боєприпасів та 5 інших важливих об'єкти противника. Нейтралізовано або знищено 329 БпЛА різних типів.
 
Щодня наші воїни здійснюють подвиг – дякуємо їм за справжній героїзм!
 
- На нашому напрямку у Криворізькому районі вдень підрозділом ПвК "Схід" було знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Дякуємо ППО! Інших обстрілів у Криворізькому районі не було.
 
- У Нікопольському районі вночі ворог атакував м. Нікополь з РСЗВ "Ураган". Вдень ворог атакував з артилерії та БпЛА м. Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади. Пошкоджено приватне підприємство, 2 оселі, 2 господарські споруди, газогони, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Кривому Розі ситуація контрольована. Наше місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Усі служби, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють.
 
- З початку війни наші сапери ліквідували на території Криворізького району близько 6 тисяч вибухонебезпечних предметів. Це - касетні боєприпаси, міни, снаряди і навіть бойові частини ракет. Ця робота продовжується. І дуже важливо, щоб криворіжці, особливо наймолодші, знали про небезпеку. Тому постійно проводимо у місті з дітьми та молоддю роботу на цю тему. Насамперед, звичайно, у школах. Так, провели разом із французькою організацією ACTED тренінги з протимінної безпеки, також співпрацювали з організацією «Handycap Ukraina». З державною службою з надзвичайних ситуацій був організований цикл зустрічей з дітьми у літніх таборах відпочинку та школах.
 
А сьогодні у Кривому Розі відбувся захід у рамках проекту «НеЛекції», щоб підтримати мінну освіту для підлітків та молоді. Проєкт реалізує ГО “UMind” у рамках програми ЮНІСЕФ «Спільно», яка спрямована на підтримку молоді під час війни. Ми вдячні команді ГО «UMind» за такий новий формат. Це дуже потрібна справа, це безпека дітей.
 
У той же час ще раз звертаю увагу батьків - дотримуйтесь крайньої обережності на раніше прифронтових територіях, і обов'язково навчіть цьому своїх дітей: у разі виявлення підозрілих предметів, ні в якому разі не чіпати їх руками, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Міжнародному турнірні з рукопашного бою у Бельгії чудово себе показали спортсмени криворізької ДЮСШ №3. Наші земляки завоювали 2 «золота», одне «срібло», та 4 «бронзи».

А на Чемпіонаті Дніпропетровської області з кікбоксингу WAKO у Дніпрі, криворізькі спортсмени ДЮСШ №2 вибороли цілу низку нагород - одразу 9 «золотих» медалей та 4 «срібні»! Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых