--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині понад 3,7 тис сімейних лікарів і медсестер пройшли курси з надання первинної психологічної допомоги

07:02, 5 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Понад 3,7 тис сімейних лікарів і медсестер Дніпропетровщини пройшли курси з надання первинної психологічної допомоги. Ще більш ніж 300 – нині опановують ці навички. Онлайн на платформі НСЗУ або офлайн – на тренінгах у Львові та Києві. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Медичні працівники первинної ланки продовжують навчання за спеціальною програмою mhGAP. Я вдячна лікарям, що вони взяли на себе відповідальність опікуватися ментальним здоров’ям пацієнтів. Це дуже актуально для нашого прифронтового регіону. Де окрім місцевих жителів мешкають сотні тисяч переселенців», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

На заняттях медики дізнаються, як вчасно виявити проблему. Як спілкуватися з людьми, яким потрібна психологічна допомога. Як оцінити, чи необхідне втручання вузькопрофільного спеціаліста. Для покращення якосты життя людей є програма ментального здоров’я.

За різними статистичними даними кожна третя людина в Україні відчуває психологічні наслідки війни.Медики, які вже практикують, кажуть: на українців дуже вплинуло повномасштабне вторгнення.  У поміч лікарям в роботі – спеціальний посібник. Там прописані чіткі рекомендації, є вже готові методики.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых