--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 3 березня та тижня.

19:57, 3 мар 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне про підсумки дня та цього тижня.

-  Закінчується вже 739-й день після початку повномасштабної війни. Щодо подій на фронті, то оперативна обстановка на нашому напрямку залишається під контролем ЗСУ. За даними Сил оборони таврійського напрямку Сили оборони України завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.
 
Лише за останню добу загальні втрати ворога склали 393 окупанти. Загальні втрати ворога в озброєнні та військовій техніці склали 37 одиниць. Зокрема, 7 танків, 7 ББМ, 7 артсистем, 15 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки. Сили оборони України знищили ще 4 важливих об’єкти ворога. Нейтралізовано або знищено 338 БпЛА різних типів.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував Нікополь дроном-камікадзе, а з артилерії - Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено дачний будинок. Без втрат. А вдень ворог атакував Нікопольщину з артилерії та дронами-камікадзе 11 разів – сам Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. Поранення отримала 51-річна жінка. Пошкоджено 13 приватних будинків, 13 господарських споруд, ще 2 знищено, ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Проте загроза повторення ворожих ракетних та дронових атак зберігається. Тому в черговий раз прошу – дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Укриття чи правило двох стін. Бережіть себе та своїх близьких.
 
-  У Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Наше місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Усі служби, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки.
 
- Продовжують свою небезпечну роботу наші сапери. Так, вчора в Зеленодольській громаді – біля села Велика Костромка - ліквідовано два 125-мм артилерійські снаряди. А сьогодні на полігоні за межами міста було знищено бойову частину від ракети Х-59. Нагадую, що на раніше прифронтових територіях необхідно бути вкрай обережними. У разі виявлення підозрілих предметів, ні в якому разі не чіпати їх руками, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- Шановні земляки! Прошу бути обережними, - на Дніпропетровщині встановилась майже суха погода з поривами вітру. У місті знову почастішали випадки пожеж через підпали трави та очерету. Будьте обережні самі та стежте за дітьми - працівникам ДСНС вистачає роботи крім того щоб гасити очерети.
 
- Життя триває. У понеділок дали старт новому курсу нашого проекту «УНІВЕРСИТЕТ ТРЕТЬОГО ВІКУ». На численні прохання наших чудових студентів тепер буде вдвічі більше - відразу 400. Проєкт був започаткований  шість років тому Костянтином Павловим. Відтоді його випускниками стали вже 1840 мешканців міста віком 60+. У 2023 році після перерви, пов'язаної з пандемією та військовими діями, за підтримки нашого Фонду «Українська Перспектива» проєкт відновив роботу - дипломи отримали 200 поважних студентів.
 
Проєкт став настільки популярним серед мешканців міста, що у цьому семестрі ми сформували у  наших 8 терцентрах вдвічі більше груп ніж торік. Заняття проходитимуть за чотирма напрямками: комп’ютерна грамотність, українська мова, психологія і здоровий спосіб життя, що включає скандинавську ходьбу, основи здорового харчування та бальні танці. А ще студентів запросять на багато різноманітних творчих подій та заходів, що проводяться у нашому місті. Щиро сподіваюся, що нові знання допоможуть старшим людям «йти в ногу з часом», а університетське життя дасть їм нових друзів!

- Місто продовжує допомагати підприємцям, які створюють нові робочі місця, у отриманні грантів на розвиток бізнесу. Це зараз дуже важливо - це робочі місця та зарплати людей. Зараз важливе кожне робоче місце. Починаючи з березня минулого року у партнерстві з Центром зайнятості, Ощадбанком та іншими партнерами наші фахівці проводять зустрічі з суб’єктами господарювання щодо можливості участі в грантових програмах - вже проведено понад 1000 таких зустрічей. Один із таких заходів пройшов і у минулий четвер - «Business day у Тернівському районі». 

Завдяки спільній роботі з початку війни підприємці міста вже отримали грантів на 68 млн грн - це і державні, і міжнародні кошти. Створено понад 350 робочих місць. З питань участі у програмі та координації дій мешканці можуть звернутися до виконкомів районних у місті рад або до управління розвитку підприємництва виконкому міськради.
 
- Робимо все можливе, щоб криворізькі діти могли займатися, розвиватися творчо та фізично. У Кривому Розі у 124 школах освітній процес проходить в онлайн форматі з можливістю оф-лайн консультацій, а 99 дитячих садків працює очно, як і всі 10 ДЮСШ, 10 Палаців культури та 18 мистецьких шкіл. Для того, щоб там могли проходити заняття, були створені сертифіковані ДСНС укриття.
 
А у п’ятницю ми відкрили ще один цифровий освітній центр у Довгинцівському районі. Всього в партнерстві з міжнародними організаціями у Кривому Розі відкрито вже 32 сучасні навчально-творчі простори для криворізьких дітей та дітей із сімей ВПО. Заняття у них проводять кваліфіковані педагоги безкоштовно.
 
Для роботи навчальних просторів місто проводить ремонти приміщень, облаштовує укриття, а наші партнери надають обладнання. Так, цей центр створено у співпраці з чеською гуманітарною організацією «People in Need» («Людина в біді») та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Завдяки довірі міжнародних партнерів до Кривого Рогу спільна робота продовжується. Протягом 2024 року планується відкриття ще 6-ти Діджитал-центрів.
 
- Ще одна гарна новина. На цьому тижні відкрився ще один дитячий садок у Металургійному районі. Таким чином у Кривому Розі працює вже рівно 100 садків. Їх відвідують майже 5000 дітей. Для того щоб вони працювали, нами для кожного садка були створені практично "з нуля" сертифіковані ДСНС укриття.
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок!
Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у нашого Президента та наші незламні Збройні Сили!
 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых