--.-° --% 0мм

Поблизу Кривого Рогу жінка "потрапила на гачок" шахрая

13:01, 29 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Щоб заволодіти заощадженнями 65-річної жительки Жовтих Вод, невідомий чоловік подзвонив до неї і представивися працівником банку.

Він повідомив, що невідомі особи намагаються заволодіти  грошовими коштами з її банківської карти і для того, щоб зберегти заощадження жінці необхідно перевести гроші на інший банківський рахунок, а потім звернутися до банку, де їй нададуть нову банківську картку зі збереженими коштами. 

Жінка виконала всі інсрукції, надані їй по телефону, в тому числі назвала всі реквізити картки. Як результат - втратила всі кошти, що були на рахунку.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Встановлюється особа шахрая.

Поліція нагадує: аби не стати жертвою шахраїв та не втрати кошти завжди перевіряйте інформацію - зателефонуйте у банк та з’ясуйте ситуацію.

Як правило до потерпілих телефонують шахраї, які представляються працівниками банків і під приводом необхідності розблокування банківської картки, термінового припинення "хакерської атаки" на рахунок, необхідності зміни пін-коду, збереження кредитного ліміту  просять назвати персональні дані та реквізити карток (пін-код, термін дії, CVV –код) або виконати перелік дій на банкоматах, терміналах самообслуговування чи мобільних телефонах.

Якщо ж Ви таки стали жертвою шахраїв, негайно зверніться до поліції.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0