--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул від імені криворіжців привітав визволительку міста Валентину Погорілову з Днем визволення Кривого Рогу

16:41, 23 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

22 лютого Кривий Ріг відзначив 80-ту річницю визволення від нацистських загарбників. Зранку у місті запалили «вічні вогні» на пам’ятниках загиблих солдат, о 10.00 відбулася урочиста церемонія покладення квітів та запалення факелів Пам’яті у Меморіальному комплексі.

За доброю традицією сьогодні голова Ради оборони міста Олександр Вілкул завітав зі щирими привітаннями, квітами та подарунками до визволительки Кривого Рогу Валентини Іванівни Погорілової.

«Маю честь передати вітання від криворіжців! Валентино Іванівно, ваші молоді роки опалила страшна війна, але з притаманною вашому поколінню стійкістю та мужністю ви пройшли ці тяжкі випробування, рятували життя воїнам, залишилися доброю, щирою і я знаю, що ви й зараз уважно стежите за подіями, які відбуваються в нашій Україні. Я хочу сказати, що ми не підведемо вас, наших ветеранів і так само як і ви,  відстоїмо рідну землю!», - підкреслив Олександр Вілкул.

Валентина Іванівна Погорілова народилась 15 січня 1927 року у селі Студенок Ізюмського району Харківської області. У воєнні роки служила фронтовою операційною медичною сестрою. Брала участь в боях на території України, Молдови, Югославії, Угорщини. У 1945 році отримала поранення. Після війни Валентина Іванівна присвятила життя порятунку людей, пропрацювавши медсестрою понад 50 років.

За участь у бойових діях має державні нагороди: ювілейні нагороди до річниць Перемоги, є кавалером відзнаки виконкому Криворізької міської ради – нагрудного знаку «За заслуги перед містом». У 2022 році відзначена Медаллю «Почесний ветеран».

Довідково: У місті проживає трохи більше 2 тисяч ветеранів Другої світової війни, у тому числі, 13 - безпосередніх учасників бойових дій Другої світової війни. У Кривому Розі збережена унікальна комплексна муніципальна програма соціального захисту мешканців. Важливою складовою якої є підтримка ветеранів Другої світової війни. Попри воєнний стан, збережені соціальні виплати та адресні допомоги ветеранам. До знаменних дат фронтовики отримують одноразову матеріальну допомогу у розмірі 5 тис. грн, особи прирівняні до учасників бойових дій в роки Другої світової війни 3 тис. грн.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых