--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 19 лютого

20:09, 19 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 624 окупанти, 37 одиниць військової техніки та 1 склад боєприпасів.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував із важкої артилерії м. Нікополь та м. Марганець. Вдень ворог продовжив обстріли Нікополя та Марганецької громади із артилерії, а також дронами-камікадзе. Пошкоджено приватне підприємство, 10 житлових будинків, 6 господарських споруд, газогони. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі вдень підрозділом ПвК "Схід" знищено ворожу керовану авіаційну ракету Х-59. Дякуємо ППО! Інших обстрілів у Криворізькому районі не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то усі служби міста, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють. Незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на перемогу над ворогом.
 
- Рада оборони міста продовжує системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Лише за останні дні від Ради оборони міста надали допомогу військовим на суму ще 504 тис. грн. Зокрема 129-й, 77-й бригадам та нашим нацгвардійцям в/ч 3011. Нашим захисникам передані квадрокоптери, автозапчастини для військової техніки та багато іншого. Таким чином з початку війни Радою оборони міста надано допомогу нашим військовим на суму вже понад 1 млрд 775,5 млн. грн. Це один із найбільших показників з допомоги від міст в Україні. Робота продовжується щодня.
 
- Також продовжується виконання унікальної для України міської Програми соціальної підтримки мешканців міста. Вона включає 50 різних видів прямих грошових виплат з міського бюджету учасникам бойових дій, сім'ям військовослужбовців, ветеранам, чорнобильцям, афганцям, дітям з інвалідністю та багатьом іншим категоріям. Сьогодні на засіданні міськвиконкому було підтримано 49 питань соціального спрямування – у лютому допомогу з міського бюджету отримають ще майже 4 тисячі містян на суму 15,5 млн грн.
 
Зокрема, у лютому матеріальну допомогу у розмірі 5 тис грн отримає 221 учасник бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі агресії рф та звільнені або демобілізовані після 24 лютого 2022 року. Загалом, у 2024 році на пряму соціальну підтримку військовослужбовців та сімей загиблих Захисників і Захисниць у міському бюджеті передбачено 65 млн грн.
Місто продовжує допомагати й родинам, які виховують дітей з інвалідністю. У лютому  матеріальну підтримку  з міського бюджету отримають 297 дітей з інвалідністю та важкими захворюваннями, та 324 особи з інвалідністю з дитинства. В цілому у міському бюджеті-2024 майже 80% – це видатки пов’язані з воєнним станом та видатки соціального характеру. Так на соціальні програми підтримки населення буде направлено 570 млн грн.
 
- І, за традицією, про наші мирні перемоги. Криворіжець Артур Кузьменко переміг на Міжнародному турнірі з боксу серед юніорів та молоді, що проходив у Румунії. Вітаю нашого юного боксера з блискучим результатом та бажаю йому нових перемог!
 
 Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых