--.-° --% 0мм

Брифінг голови  Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 лютого

19:12, 17 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки суботи.

- В чергове звертаю Вашу увагу, що зберігається загроза повторення ворожих атак. От і сьогодні вдень наші сили ППО збили ворожу ракету над Криворізьким районом. Тому дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги - укриття чи правило двох стін. Бережіть себе та своїх близьких.
Щира подяка нашім Героям, які захистили небо над Кривбасом!
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем Збройних Сил України. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці.
За добу загальні втрати ворога - 609 окупантів та 21 одиницю військовій техніки. Зокрема, 2 танки, 11 ББМ, 4 артсистеми, 1 ПТРК, 3 автомобілі. Також Сили оборони України знищили 2 інших важливих об'єкти противника. Нейтралізовано або знищено 230 БпЛА різних типів.
 
- Вночі на нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області вночі ворог атакував із важкої артилерії Нікополь та Марганець. Слава Богу, без втрат.
Протягом дня Нікопольщина пережила 12 атак – Нікополь, Марганецька і Мирівська громади. Ворог бив з артилерії та  дронами-камікадзе. Двоє людей поранені. Пошкоджені 8 приватних будинків, 6 господарських споруд, авто. Побите агропідприємство. Зачепило лінію електропередач й газогін.
 
У Криворізькому районі, окрім збитої ракети, обстрілів не було.
 
- Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
Місто повністю забезпечене електропостачанням. Електротранспорт міста – трамвай, тролейбус, швидкісний трамвай, а також автобусні маршрути працюють в повному обсязі.
 
- Підвели підсумки «Місяця Польської культури» в Кривому Розі».
У Палаці культури «Мистецький» відкрито Центр україно-польської дружби, а у співпраці з польскою діаспорою в бібліотеці №10 Палацу організовано роботу Мовного клубу «Мowimy po polsku», який працюватиме кожної першої суботи місяця о 14:00. В укритті Палацу працює інтерактивна виставка світлин «Польща у фотографіях» про Люблін та інші польські міста.
Також протягом місяця в мистецьких школах проводилися різноманітні культурні заходи, присвячені культурі Польщі. В бібліотеках відкриті «Польскі полиці» з класичною та сучасною польською літературою, місто отримало 400 книжок польських авторів в перекладі українською мовою.
26 січня 2024 в рамках виконання Закону про деколонізацію вулиця Брестська в Тернівському районі була перейменована рішенням міської ради в Люблінську на честь міста-побратима.
Розвиваючи культурну співпрацю Кривого Рогу та польського міста-побратима Любліна, за підтримки Ради оборони навесні 2024 року учениця Криворізької музичної школи №5 Єлизавета Шаповал виступить з концертом в Польщі. А ще одна з зал у цій музшколі тепер носитиме ім’я видатного польського композитора – Фридерика Шопена.
Також Перший міський телеканал в колаборації з Криворізьким театром драми і музичної комедії імені Шевченка зняв кліп, в якому Єлизавета Шаповал виконала на головній сцені театру авторський твір «Присвята Фридерику Шопену».
Відомі криворізькі музиканти на чолі з Юрієм Тягельським на знак подяки братній Польщі створили неймовірно емоційно-проникливий відеокліп, який символізує незламну дружбу українського та польського народів.
Директор відділу Міжнародних відносин Любліна (Польща) Кшиштоф Становський подякував від імені мера Любліна, міської ради та мешканців Любліна керівництву Кривого Рогу та мешканцям міста за організацію та участь в заходах, присвячених польській культурі та Любліну: «Ми розширяємо співпрацю культурних інституцій. Бажаємо, щоб на кінець року ми могли сказати, що ми ще ближче один до одного. Що Україна ще ближче до Європейського Союзу, і що мир не є тільки мрією, но що ми можемо мати його кожного дня».

- Та про наші мирні перемоги. На Кубку області з рукопашного бою чудово себе показали спортсмени криворізької ДЮСШ №8. Наші земляки завоювали 4 «золота», 4 «срібла», 3 «бронзи» і посіли друге загальнокомандне місце. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі землякиСлава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых