--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 16 лютого

20:22, 16 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки п’ятниці.

 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 711 окупантів. Знищено 52 одиниці військової техніки ворога. Зокрема, 9 танків, 24 ББМ, 10 артсистем, одну станцію БПЛА, 6 автомобілів та 2 одиниці спецтехніки. Також знищено 259 БпЛА різних типів.
 
- На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області вночі обстрілів не було. Але пообіді ворог спрямував свою зброю на Нікопольщину. Потерпала Марганецька громада. Її росіяни атакували двома дронами-камікадзе. Й обстріляли з важкої артилерії. Наслідки терору зараз ще уточнюються. Триває обстеження територій. Люди не постраждали. Вже надвечір українські оборонці збили над Криворізьким районом ракету. Дякую хлопцям з ППО за роботу!
 
- Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
Місто повністю забезпечене електропостачанням.
Електротранспорт міста – трамвай, тролейбус, швидкісний трамвай – працюють на 100%. Автобусні маршрути працюють також на 100%.
Щодо тепла. Комунальне підприємство "Тепломережа", яке керується містом, забезпечує стабільну подачу тепла до всіх будинків своїх споживачів. Якщо десь трапляються несправності, вони усуваються оперативно, протягом доби. Але з державною "Теплоцентраллю", якою керує НАК Нафтогаз із Києва, ситуація, як і раніше, складна. Є групи будинків, де це підприємство тепло не подає у зв'язку з аварійними роботами. Обіцяють відновити подачу тепла до будинків наступного тижня. «Теплоцентраль» не підпорядковується місту, за останні 9 років київське керівництво там змінило вже 8 директорів, жоден з яких не був навіть узгоджений з містом. Це підприємство живе окремим від потреб криворіжців життям. Але місто продовжує надавати «Теплоцентралі» всю можливу допомогу ремонтними бригадами наших комунальних підприємств. Якби ми цього не робили, тепла в половині міста взагалі б не було.
 
- Щодо розвитку міжнародної співпраці. Провели масштабний БІЗНЕС-ФОРУМ «ЧЕХІЯ-КРИВИЙ РІГ» разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Пехом та Урядовим уповноваженим у справах відбудови України Томашем Копечним.
За участю понад тридцяти провідних чеських компаній та ста компаній великого та середнього бізнесу міста ми розглянули важливі питання взаємодії Чеської республіки і Кривого Рогу по програмі Європейського Союзу з відновлення України. Чеська республіка взяла на себе почесну місію допомоги у відновленні Дніпропетровської області і нашого міста.
 
На Форумі також було презентовано перспективні напрямки співпраці Кривого Рогу та Чехії.
Серед них: відновлення критичної інфраструктури (водопостачання та теплопостачання); співпраця в медицині, зокрема реабілітація військових; проєкти з підвищення енергоефективності та термомодернізації закладів освіти та медицини; розвиток проекту «Індустріальний парк «КРИВБАС»; будівництво житлового фонду для кризових випадків; підтримка підприємців Кривого Рогу та інше.
 
Це лише початок великої спільної роботи. Ми вдячні уряду Чехії та чеському бізнесу за довіру до нашого міста й впевнені, що наша співпраця буде на користь як Кривого Рогу, так і Чехії.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Дніпропетровської області з вільної боротьби у Дніпрі, вдало виступили криворізькі спортсмени з ДЮСШ №2. Наші спортсмени вибороли одразу 10 «золотих», 6 «срібних» та 8 «бронзових» нагород. Вітаю наших юних земляків, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых