--.-° --% 0мм

У Кривому Розі, за участю Посла Чехії в Україні, представників Уряду Чехії, 30 провідних чеських компаній, керівництва Кривого Рогу, 100 компаній великого та середнього бізнесу міста, пройшов масштабний B2B бізнес-форум «Чехія-Кривий Ріг»

16:59, 16 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У рамках Форуму були розглянуті питання взаємодії Чеської республіки і Кривого Рогу по програмі Європейського Союзу з відновлення України. Чеська республіка взяла на себе почесну місію допомоги по відновленню Дніпропетровської області і, зокрема, Кривого Рогу.

На Форумі, у якому взяли участь Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, представники влади міста, представники Посольства та Уряду Чеської республіки, представники понад 30 чеських компаній та майже 100 провідних компаній Кривого Рогу, було презентовано перспективні напрямки співпраці Кривого Рогу та Чехії.
 
Серед них:
- проєкти відновлення критичної інфраструктури (водопостачання та теплопостачання);
- реабілітація військових;
- будівництво дитячої лікарні:
- проєкти з енергоефективності (встановлення блочних котелень)
- термомодернізація закладів освіти та медицини (44 заклади освіти та 20 закладів охорони здоров’я;
- децентралізація електропостачання, будівництво сонячної електростанції;
- розвиток проекту «Індустріальний парк «КРИВБАС»
- будівництво житлового фонду для кризових випадків;
- будівництво житла для ВПО, тощо.
 
Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул сказав: «Для нас велика честь проводити такий представницький захід – В2В бізнес-форум «Чехія-Кривий Ріг». Дозвольте від імені громади Кривого Рогу подякувати Уряду Чеської Республіки за увагу та підтримку народу України, яку надає ваша країна з початку повномасштабного вторгнення рф».
 
Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех зазначив:
«Ми хотіли долучитися до відновлення України. Чеська республіка майже рік тому вирішила сконцентрувати свої заходи щодо реконструкції саме на Дніпропетровщині. Кривий Ріг — найбільш важливе місто не лише у регіоні, це — найпотужніших промисловий центр усієї України. Ми хотіли би зробити свій внесок у такі специфічні галузі, як машинобудування, водне господарство (водопостачання), транспорт та енергетика. Також ми проводимо заходи щодо технічної освіти та підтримки домогосподарств. Це — основні галузі. Але ми також відкриті до співпраці та розвитку співпробітництва у інших галузях. Це - лише наш перший крок. Ми впевнені, що чеські компанії знайдуть тут не просто партнерів, а й друзів, а згодом така кооперація лише посилюватиметься і ми зможемо задіяти ще більше чеських компаній».
 
Уповноважений Уряду Чеської Республіки з питань відновлення України Томаш Копечний зазначив:
«Загалом, з початку повномасштабної війни це, історично, найбільша чеська делегація. І, історично, найбільша чеська  делегація, взагалі, до Кривого Рогу. Нас надзвичайно надихнули результати зустрічі від представників чеського посольства. Ми знаємо, що Кривий Ріг  це – великий металургійний центр з яким Чеська республіка також співпрацювала. Кривий Ріг є справжнім серцем - економічним, промисловим та інноваційним не лише для Дніпропетровського регіону, але й для всієї України. Тому логічним є поєднати компанії Чехії та місцевих компаній. Сьогоднішня місія це – лише початок. Тому що в найближчі місяці сюди щомісяця буде приїжджати якась місія з певним проєктом чеського Уряду за підтримки чеського Посольства. З нетерпінням чекаємо, коли перейдемо до практики».
 
Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул відзначив, що форум буде корисним для всіх учасників. На форумі було зазначено, що до початку російсько-української війни Кривий Ріг давав біля 10% ВВП країни. А зараз, через руйнування промислового Маріуполя, великої кількості промислових міст та підприємств в країні, показники Кривого Рогу можуть сягати 15% ВВП України. В перспективі, Кривий Ріг стане однією з опорних точок з відновлення всієї південної частини України. Попри воєнний стан, Кривий Ріг не полишає програми з підтримки розвитку міста, відновлення постраждалої внаслідок війни інфраструктури.
«Міжрегіональна співпраця, співпраця на рівні міст підвищує ефективність взаємодії між країнами, між Чехією та Україною. Ми прагнемо встановити партнерські відносини з одним з міст Чеської Республіки. Я сподіваюсь на підтримку представників Уряду та Посольства Чехії в цьому питанні», - сказав Сергій Мілютін, заступник міського голови Кривого Рогу, віцепрезидент Асамблеї Європейських регіонів.
 
«Ми вже зараз формуємо комплексну програму з повоєнного відновлення Кривого Рогу, розробляємо важливі інфраструктурні проєкти, програми з підтримки малого та середнього бізнесу, працюємо над "Зеленою стратегією для Кривого Рогу", розвитком реабілітаційних медичних центрів для адаптації та реабілітації військових, програмами з енергозбереження, модернізації міського господарства та диверсифікації економіки, працюємо над створенням умов для повернення наших громадян до своїх домівок. Напрямків для роботи дуже багато. Ми повністю відкриті до співпраці. Ми можемо стати пілотним майданчиком з реалізації ваших планів по роботі і у Кривому Розі, і у інших громадах Дніпропетровської області, а також інших громадах України», - наголосив Олександр Вілкул.

Голова Ради оборони міста підкреслив: «Чехія буде займатися й іншими громадами Дніпропетровщини. Відпрацювати ж механізми взаємодії можливо на Кривому Розі, враховуючи досвід міжнародного співробітництва, гарну репутацію міста та довіру з боку міжнародних партнерів, кадровий потенціал і влади, і бізнесу.

Ми вдячні уряду Чехії та чеському бізнесу за увагу до нашого міста, за всебічну підтримку й впевнені, що наша співпраця буде на користь як українців, так й для чеського бізнесу та чеського народу! Společně k Vítězství! Разом – до Перемоги!».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых