--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Разом з  міжнародними партнерами відкриваємо дитячі простори, щоб наші діти могли гармонійно розвиватися у колі однолітків

14:55, 15 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у Центрально-Міському районі на базі дитячої бібліотеки відкрився ще один простір для розвитку та активного дозвілля дітей - UNICEF. Дитяча точка «СПІЛЬНО». Поспілкувався з першими відвідувачами та відкрив   новий центр виконуючий обов’язки міського голови Юрій Вілкул.

Це  - четвертий простір,  відкритий у партнерстві з ЮНІСЕФ. Раніше було створено такі сучасні дитячі простори у   палацах культури  «Тернівський» та «Творчий», бібліотеці для дорослих №24. Діти можуть отримати тут  психологічну допомогу, соціальну адаптацію та додаткові можливості для розвитку.

«Зрозуміло, що під час війни діти страждають не менше за дорослих. Всім треба підтримка, відчуття безпечного життя, радощів і позитивних емоцій, бо це допомагає нашим діткам. Тому, продовжуємо велику та необхідну роботу  разом  із Радою оборони міста, за підтримки  міжнародних організацій та фондів з облаштування на базі шкіл, бібліотек, центрів дитячо-юнацької творчості безпечні простори для розвитку та активного дозвілля дітей. Сьогодні спільно з дитячим фондом ЮНІСЕФ  відкриваємо ще один безпечний простір, куди діти можуть прийти поспілкуватися, отримати підтримку, знайти собі друзів. Хочу зазначити, що всі заняття  у таких просторах проводяться безкоштовно та є безпечними, бо розташовані в будівлях, де є (або знаходяться у безпосередній доступності) сертифіковані ДСНС укриття» - зазначив Юрій Вілкул.

Дитячий простір  у бібліотеці на Поштовому працюватиме з понеділка по суботу, вихідний – неділя. Графік роботи: з 08.30 до 17.00.

У рамках проєкту бібліотека отримала оргтехніку: ноутбук, багатофункціональний принтер, пауербанк, акустичну систему. Крім того, простір забезпечений зручними меблями, це -  столи та стільці для групових занять, крісла-мішки. Для наочності та творчості є мольберти, набір ігор, модульний конструктор та інші речі для комфортного перебування хлопців та дівчат.

«В час війни такі простори стали точками дозвілля, стабільності та безпеки для  дітей. Відтепер і на базі нашої бібліотеки діятиме безпечний і затишний простір, створений для сімей з дітьми, які постраждали внаслідок війни, для дітей з інвалідністю, а також, які проживають у нашому місті. Тут вони можуть проводити час зі своїми однолітками, гратися, навчатися та розвиватися.   Все це супроводжується різноманітними майстер-класами, іграми та руханками. Ми дуже вдячні місцевій владі та представникам Юнісеф за такий простір для наших дітей», - сказала директор КЗК "Міська дитяча бібліотека", Олена Голуб.

Своїми враженнями поділилася Аліна Свистуля, яка прийшла на відкриття простору: «Дуже добре, що відкрився такий простір, вдячна всім дорослим, які створили для нас такий центр. Зручно, що він знаходиться саме у дитячій бібліотеці, бо її відвідує багато дітей. Я планую відвідувати всі активні заходи. Мрію знайти  тут нових друзів. Переконана,  що ми з користю та цікаво  будемо  проводити час».

У Кривому Розі відкрито 31 сучасний навчально-творчий простір. Кривий Ріг побудував системну роботу з міжнародними партнерами в рамках спільних проєктів у галузях культури, освіти та соціальної сфери. Зокрема, в Кривому Розі налагоджена робота з USAID (США), Terre des hommes (Франція), Дитячим фондом ООН UNICEF, мерією Еспоо (Фінляндія) та іншими партнерами в рамках реалізації проєктів з цифрової освіти, створення комп’ютерних класів. Спільно з Міжнародною організацією з міграції, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, UNICEF, KSE, ACTED (Франція), Solidarites International (Франція), GIZ (Німеччина), Гуманітарною місією «Проліска» та іншими проводяться ремонти в школах та шелтерах.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых