--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині дика лисиця напала на жінку з дітьми

17:55, 14 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У мережі набула розголосу новина про те, що дика лисиця напала на жінку, яка йшла з двома дітьми прямо на одній з вулиць її селища у Нікопольському районі. За останніми даними в області зафіксовано зростання кількості рудих лисиць у 2,5 рази. Це тварини, які переносять сказ, зазначають в Дніпропетровській облраді.

Кількість випадків сказу серед тварин у минулому році також суттєво зросла у порівнянні з 2022 роком. Як повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб, у 2022 було зафіксовано 14 випадків, у 2023 - 77, на початок цього року вже зафіксовано 20 випадків. 

Така ситуація склалася через заборону відстрілу мисливських тварин під час воєнного стану в країні.

Фахівці рекомендують, якщо ви натрапите на дику тварину, ні в якому разі не наближайтеся до неї. Не зупиняйтеся різко. Продовжуйте рухатися у тому ж темпі, але змініть траєкторію і намагайтеся обійти тварину іншою дорогою. 

Покажіть, що у вас є у руках. Сумка або парасолька, будь що. Якщо ви побачили дику тварину в межах населеного пункту, повідомте про це у поліцію. Якщо за межами населеного пункту, телефонуйте до Українського товариства мисливців і рибалок (+380968233252).

В разі ж, якщо ви не змогли уникнути нападу, одразу зверніться за медичною допомогою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых