--.-° --% 0мм

"Валентинка" у каналізації: у Кривому Розі колектор в одному з мікррайонів заблокувала подушка-сердечко

10:24, 14 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Співробітники КП "Кривбасводоканал" понад 8 годин розблоковували колектор у мікрорайоні "Східному-1". Там, серед купи іншого сміття, знайшли і декоративну подушку у формі серця з іронічним, як для ситуації, написом "Удачі".

Комунальники вже не дивуються, виловлюючи з труб, якими, за правилами, мали текти виключно відходи життєдіяльності людини -  ганчірки, одяг, поліетилен, усілякі засоби гігієни, однак інкоди трапляється і справжня "екзотика".

На питання "як можна змити до унітазу, наприклад, куртку, півтора метри тюлю або ось - подушку" є відповідь. Такі предмети потрапляють до каналізаційної труби, як правило, не через унітаз, а через оглядові колодязі. 

"Навіщо взагалі потрібні ті колодязі, скажете ви. Для можливості доступу до труб, з’єднань і запірних арматур у разі потреби. А каналізаційні труби вимагають ще більше уваги, тому на певних проміжках мають бути оглядові колодязі з так званими лотками або отворами (нагадує трубу, наполовину зрізану вздовж). Тож подолати спокусу зекономити час, не ходити до смітника, а просто викинути сміття в колодязь, можуть не всі, - пояснюють на підприємстві. - Речі неодмінно потрапляють в отвір, і потоком їх затягує в трубу. По мірі накопичення в трубі, сміття повністю перекриває просвіт, і воді немає куди рухатися. Або ж у зворотному напрямку; а якщо там пливе чергова порція сміття, - назовні".

Результат - закупорені труби, калюжі зі специфічним запахом і багатогодинна робота працівників з ліквідації засмічення.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых