--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Для всіх батьків важливо мати можливість відвідування дитиною дитячого садка, а батькам, чиї дітки мають особливості розвитку – це важливо подвійно. Тому намагаємося, щоб якнайбільше таких груп працювало

11:02, 13 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі, з суворим дотриманням правил безпеки, працює 99 дитячих садків. Всі вони мають сертифіковані укриття, у 6 дошкільних закладах вже облаштовано друге, додаткове, сховище. На наступному тижні додаткове сховище запрацює в одному із закладів Тернівського району. Дошкільною освітою охоплено понад 4500 дітей.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо організації роботи дошкільних закладів в умовах воєнного стану та створення безпечних умов для навчання та виховання дітей.

«Ми всі розуміємо, що на початок війни жодного укриття у Кривому Розі взагалі не було. Але, якщо говорити про дитячі садки, то зараз у нас вже працює 99 дошкільних закладів і в шести з яких є по два укриття, сертифікованих ДСНС. Сьогодні відкрилось додаткове укриття у 236 дитячому садочку по Дніпровському шосе. Це - додатково 50 дітей. А всього у нас вже 4500 діток постійно відвідують садочки. При цьому, ми постійно збільшуємо кількість груп, які працюють з дітками з особливими потребами. Наприклад, у 236 садочку всього 98 малюків і працює 8 груп і з них 6 груп – для діток з особливими освітніми потребами. До речі, до мене постійно звертаються батьки з проханням, щоб таких груп ставало більше. Тому, акцент зараз ми робимо на цьому також. А всього, наразі, у закладах освіти - ліцеях, школах, гімназіях, позашкільних закладах, дитсадках коштом міського бюджету облаштовано 208 сховищ», - зазначив Олександр Вілкул.

У Довгинцівському районі в офлайн режимі працює 13 дошкільних закладів. У них є облаштовані укриття, всі вони отримали дозвіл від ДСНС. Якщо у закладі немає укриття, то малюки відвідують укриття у поряд розташованих закладах освіти.

Під час ремонту укриттів здійснюються всі необхідні роботи, починаючи з улаштування системи вентиляції, прокладання трубопроводів водопостачання та каналізації, електропостачання, облаштовуються підлога, стеля, монтуються санвузли.

Лариса Білопола, вихователь-методист закладу, у якому проходила нарада, розповіла: «З 1 вересня 2023 року, у зв’язку з відкриттям укриття №1, було відкрито 4 чергові групи. Три групи для дітей з особливими освітніми потребами і одна група загального розвитку. А з 1 лютого 2024 року, у зв’язку з відкриттям укриття №2, було відкрито ще 4 чергові групи. І таким чином, зараз працює 8 чергових груп в очному режимі. Серед них - 6 корекційних груп (3 групи з порушенням психологічного розвитку та 3 логопедичні групи). Коли облаштовували укриття №2, ми врахували досвід попереднього сховища і за основу взяли концепцію групової кімнати, яка виправдала себе на 100%. Дітям в такому укритті безпечно, комфортно і спокійно. В усіх ігрових осередках розміщені атрибути, які надають можливість дитині віднайти справу до душі, погратися з однолітками. Не забули ми і про рухову діяльність в обмеженому просторі, нам тут в нагоді стали рухові килимки, що розміщені на столах, стінах і на підлозі. І ще в цьому укритті ми облаштували зону відпочинку. Коли діти тривалий час перебувають в укритті, то виникає необхідність усамітнитися. І ми облаштували такий куточок, у якому дітки можуть пограти в шахи, почитати книжку або тихенько посидіти, перепочити.Тобто, наші укриття, облаштовані за підтримки міста та разом з нашою командою педагогів-професіоналів, надають малечі не тільки безпечно перебувати в них, а ще й розвиватися, усупереч викликам сьогодення».

Також, садочки, у яких коштом міського бюджету облаштовано два укриття діють у Довгинцівському, Саксаганському , Тернівському та Покровському районах.

У місті також функціонують два навчально -реабілітаційних центри - на мікрорайоні Зарічному та на Сонячному. Там займаються дітки з особливими потребами, починаючи з трьох років . На Зарічному центр працює, там є укриття, а на мікрорайоні Сонячний - дошкільне відділення готується до відкриття.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых