--.-° --% 0мм

У Кривому Розі відкрилася виставка художніх та фоторобіт про військові події, пов’язані з визволенням від окупантів правобережжя Херсонщини

17:03, 12 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

10 лютого в арт-просторі «Штольня», який розташований у Палаці культури «Карачуни», відкрилася виставка робіт художника Богдана Шиптенка та фотографа Олександра Толоконнікова. Фотографії та картини відтворюють вражаючі образи війни і одночасно непереможний дух українців. Вони відображають силу людського духу, стійкість та прагнення до миру.

На світлинах і картинах відтворюються вражаючі образи війни, розкриваючи глибину та емоційну напруженість цього складного періоду. Кожне фото і кожна картина – це віддзеркалення сил людського духу, стійкості та невмируще прагнення до миру. Відкрив захід в.о. міського голови Юрій Вілкул.

У 2022 році саме угрупування військ «Кривий Ріг» завершило визначальний наступ, який визначив те, що окупанти вийшли з Херсона. Міська влада Кривого Рогу та Рада оборони міста з моменту звільнення військовими населених пунктів Херсонщини, надають комплексну допомогу громадам Херсонської області. Була налагоджена робота з постачання допомоги, а саме: продуктів харчування, ліків, засобів гігієни, будматеріалів для відновлення зруйнованої інфраструктури. Також, місто сприяло в отриманні соціальних виплат, надання меддопомоги херсонцями, які тікали від війни та знайшли прихисток у Кривому Розі.

«Безумовно, ми дбайливо ставилися до тих, хто виривався до нас з окупації або їхав з-під обстрілів. Для цього була побудована ціла система: від прийому людей в пунктах реєстрації до розселення та видачі продуктових наборів. Кривий Ріг став другою домівкою для майже 80 тисяч вимушених переселенців з 15 областей України. Тільки з Херсонської області до нашого міста прибуло понад 36 тисяч людей.

З початку повномасштабного вторгнення ми допомагали більш ніж 100 військовим частинам. Купували та передавали військовим велику кількість різних авто, квадрокоптерів, тактичного спорядження, планшети, відеокамери, генератори, тепловійні приціли, маскувальні сітки, будівельні матеріали та багато іншого. З початку війни Радою оборони міста надано допомогу нашим військовим на суму вже понад 1 млрд 765 млн. грн. Це один із найбільших показників з допомоги від міст в Україні. Ця робота триває й зараз, адже військові тримали й продовжують тримати оборону рідної землі. Ми не маємо права забути про їх подвиг! Спільними зусиллями подолаємо ворога й разом переможемо!»,- підкреслив Юрій Вілкул.

Фотографії та картини з виставки відтворюють трагічні події та жахливі образи війни і ,одночасно, непереможний дух українців. Вони відображають силу людського духу, стійкість, незламність та невмируще прагнення до свободи та миру.

«У листопаді минулого року була перша річниця визволення нашого рідного Херсону від російських загарбників. Це дійсно день єднання та спільної радості всіх херсонців, всіх українців, які чекали цього 256 днів в окупації. Цей час став часом випробувань та надій, коли всі раділи звісткам про Чорнобаївку та звільнення правобережних населених пунктів. Ми віримо в наших військових, віримо в наш народ, віримо, що скоро лівобережна Херсонщина стане вільною від окупантів. І звісно, мешканці Херсонщини дуже вдячні Кривому Рогу за підтримку. Херсонці завжди будуть пам’ятати добрі справи та щиру підтримку криворіжців»,- сказав Олександр Толоконніков. Його світлини, які представлені на виставці, були розміщені в провідних світових ЗМІ.

Виставка художніх та фото робіт триватиме впродовж лютого у арт-просторі «Штольня», який одночасно використовується як укриття палацу культури «Карачуни». Всі бажаючі  можуть щодня відвідати виставку.

«У нашому арт-просторі «Штольня» працювала виставка репродукцій картин світових, українських, криворізьких художників, учнів мистецьких шкіл. А нещодавно мешканці мікрорайону «Карачуни» із великим задоволенням відвідали концерти «Культурного Десанту», учасниками якого є українські митці. Відбувся «живий діалог» між військовими та цивільними. Вони виконували пісні, декламували вірші, розповідали про своїх побратимів.

Такі патріотичні заходи важливі як для дорослих так і для підростаючого покоління. Адже ми не повинні забувати, кому завдячуємо, що можемо жити, працювати та навчатися!», підкреслив Іван Коровко, директор КЗ «Палац культури «Карачуни».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых