--.-° --% 0мм

У Кривому Розі старшокласники взяли участь у Фінансовому Батлі з гри «Життєвий капітал», перемогла команда ліцею №127  

14:49, 12 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Завдяки підтримці Ради оборони та міської влади в Кривому Розі реалізується один з найкращих в Україні проєктів з фінансової грамотності для молоді, - Сергій Івагло, президент ГО «Діловий клуб «Партнер»

Завдяки високому рівню знань саме юні криворіжці представлятимуть Україну на Міжнародному турнірі з фінансової грамотності в Відні навесні 2024.

Кривий Ріг став одним із перших міст України, який розпочав реалізацію пілотного Національного проєкту з фінансової грамотності ще у 2019 році. У серпні 2023 року міська влада Кривого Рогу уклала з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб Меморандум про партнерство та співробітництво. Мета проєкту – створення осередків з фінансової просвіти для різних вікових категорій та соціальних груп мешканців.

9 лютого 2024, в рамках реалізованого проєкту, в Кривому Розі відбувся Фінансовий Батл з гри «Життєвий капітал», в якому взяли участь 36 учнів 10-х класів ліцеїв міста. Нагороди переможцям турніру вручив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

У Кривому Розі створено 4 клуби з фінансової грамотності на базі гімназії №9, ліцеїв №119, №71 та №35 «Імпульс». На конкурсній основі відібрано ще п’ять закладів освіти, де будуть створені такі клуби. Це - природничо-науковий ліцей, Покровський ліцей, ліцеї №24, №127 та №129.

«З першого дня війни ми всі працюємо на нашу спільну Перемогу. Захищаємо нашу країну та місто – допомагаємо  військовим, підтримуємо мешканців, всі  служби працюють для того, щоб забезпечити  майже нормальне, враховуючи реалії воєнного стану, життя у місті. Освіта відіграє вагому роль у житті кожної людини. Зараз для дітей різного віку у місті працює з можливістю офлайн-консультацій 129 шкіл, очно - 99 дитячих садків, усі 10 комунальних ДЮСШ та 10 Палаців культури, 18 мистецьких шкіл. Також створюємо для дітей Творчі та Діджитал-простори – їх у місті вже 31. Наші педагоги на відмінно виконують свою роботу, особливо у такий нелегкий час. Сьогодні вкрай важливо формувати у школярів уміння і навички, необхідні для успішної самореалізації у будь-якій сфері діяльності. Діти, молодь –  саме вони будуть розбудовувати рідний Кривий Ріг та Україну в майбутньому. Тому, ми робимо усе можливе, аби таких проєктів, заходів як сьогодні, було ще більше. Для цього продовжуємо активно співпрацювати з провідними містами Німеччини, Фінляндії, Південної Кореї, Польщі, Франції. Зокрема, це стосується розвитку освіти, створення умов для криворізької молоді для отримання якісних знань, а відповідно, і впевненості у власному майбутньому», - наголосив О. Вілкул.

Сергій Івагло, президент ГО «Діловий клуб «Партнер» зазначив: «Наша організація відкрила багато клубів з фінансової грамотності по всій Україні. Наразі, вже діє понад 180 клубів. Але те, що ми відкриваємо в Кривому Розі, немає аналогів, це - пілотна проривна модель, яка є соціальним стартапом у місті. У Кривому Розі в нас з’явився великий меценат ПУМБ Банк, завдяки якому відкриваємо ще 5 клубів фінансової грамотності на базі криворізьких ліцеїв. Під цей проєкт розроблена клубна програма грифування в Міністерстві освіти і науки України. Навчання з фінансової грамотності пройдуть ще 10 криворізьких педагогів, і вони як студенти отримують фінансову стипендію. Дякую місцевій владі за таку можливість, за партнерство, за активність. Ваші зацікавленість та компетентність нам дуже допомагають. Такої співпраці з місцевими органами влади у нас немає в жодному регіоні».

Гра «Життєвий капітал» - це інтелектуальна імітаційна гра-симулятор, українське ноу-хау в сфері навчання фінансовій грамотності; технологія, яку номіновано на Премію ООН у 2018 році за досягнення у вирішенні стратегічної цілі сталого розвитку у напрямі «боротьби з бідністю». Тренінг-гру проводять тренери з фінансової грамотності.

«Рада оборони та міська влада не тільки створюють умови для навчання молоді основам фінансової грамотності, а й разом з міжнародними партнерами, такими як – Save the Children, Міжнародна організація з міграції та іншими надають гранти для підтримки молодих підприємців.

Ми створюємо можливість для самореалізації молоді, а відповідно і нові робочі місця», - зазначив заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

Серед 90 амбасадорів фінансової грамотності України у Кривому Розі працюють 8.

Ірина Коваленко, тренерка з фінансової грамотності розповіла: «Наразі, у сучасному світі освітня система дає нам більший простір для креативності та експериментування. І ми, як педагоги, безперечно, маємо цим скористатись, щоб молодь впевнено крокувала до успішного майбутнього. Тому ми дуже дякуємо міському керівництву, Раді оборони, що маємо змогу, навіть у воєнний час, формувати розумну та креативну молодь. Гра «Життєвий капітал» - це про вміння розпоряджатися власними ресурсами. Ця гра допомагає дізнатися про свої стосунки з грошима, побачити обмеження, які заважають отримувати більше, зрозуміти фінансові помилки, де людина втрачає фінанси».

Переможцем Фінансового Батлу стала команда «Майстер фінансів» ліцею №127, яка отримала Сертифікат на 5000 грн на відпочинок у розважальному комплексі FUN PARK та поїде на Міжнародний турнір з фінансової грамотності. А ще 6 учасників стали найкращими у фінансовій грі в професіях: військовослужбовець, інженер, банкір, лікар, програміст та викладач.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых