--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 09 02 2024

20:03, 9 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки п’ятниці.

- Почну з гарної новини. Вчора відбувся черговий обмін полоненими. За уточненими даними, звільнено з полону 25 наших бійців – 24 нацгвардійців нашої ВЧ 3011 та морський піхотинець. Серед них – 13 саме криворіжців. Дякуємо всім, хто брав участь у роботі по поверненню наших хлопців додому! Віримо, що якомога швидше всі полонені обов’язково повернуться до своїх домівок.
 
Сьогодні провели зустріч з представниками Східного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста, військовими. Відповідно до повноважень міська влада та Рада оборони міста не беруть участь у перемовинах щодо обміну полоненими - цим займаються спеціальні органи. Але ми робимо все можливе для підтримки родин наших захисників. Це щоденна системна робота. Так, впродовж 2014–2023 рр. з бюджету міста на соціальну підтримку наших Захисників, ветеранів та членів їх сімей спрямовано вже понад 1,3 млрд грн. В цьому році у міському бюджеті передбачено ще 84,3 млн грн на їх пряму соціальну підтримку (грошові виплати).
 
На зустрічі мова йшла і про інші напрямки допомоги військовим та їх родинам, що надається у Кривому Розі в рамках нової ветеранської політики – політики Героїв. Це створення Інституту помічників ветеранів, робота офісу "Я-Ветеран", де надається 561 вид послуг, безкоштовні юридичні консультації, безкоштовний відпочинок для дітей у комунальному таборі у лісі, видача продуктових наборів декілька разів на рік, лінія психологічної підтримки, знижки за карткою «Я-Ветеран» в об'єктах бізнесу Кривого Рогу та багато іншого.
 
У цьому відношенні, і у допомозі у забезпеченні наших військових на фронті – на це з початку війни Радою оборони міста спрямовано вже понад 1 млрд 765 грн – Кривий Ріг є одним із лідерів України. Робота продовжується щодня.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 417 окупантів. Знищено 35 одиниць військової техніки ворога та 2 склади боєприпасів. Також знищено 224 БпЛА різних типів.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог вдарив із артилерії та дронами-камікадзе по Нікополю, Марганецькій та Покровській громадах. Понівечені 5 приватних будинків, господарська споруда, ЛЕП.. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується самого Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на перемогу над ворогом.
 
- Життя триває. Навіть у важкий воєнний час діти повинні мати можливість навчатися, здобувати та розвивати життєві навички, що допоможуть у їх самореалізації. Кривий Ріг став одним із перших міст, який зацікавився пілотним Національним проєктом з фінансової грамотності. Ми провели «Фінансовий батл», який організували у рамках цього Національного проєкту. У ньому взяли участь 36 учнів 10-х класів ліцеїв міста. Переможцем стала команда ліцею №127. Завдяки високому рівню знань саме юні криворіжці будуть представляти Україну на Міжнародному турнірі з фінансової грамотності в Відні навесні 2024. Бажаємо їм перемоги!
 
- Та ще про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Дніпропетровської області зі стрибків на акробатичній доріжці вихованці ДЮСШ №1 вибороли одразу 11 «золотих», 3 «срібні» та 4 «бронзові» нагороди. Вітаю наших земляків, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых