--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Місто продовжує допомагати підприємцям, які створюють нові робочі місця та зміцнюють економіку міста, у отриманні грантів на розвиток бізнесу

14:07, 7 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Керівництво Кривого Рогу у партнерстві з Центром зайнятості та Ощадбанком вже провели понад 1 тисячу зустрічей та тренінгів для потенційних учасників грантових програм.

В. о. міського голови Юрій Вілкул поспілкувався з переможцями грантової програми, які у 2023 році отримали підтримку на розвиток власного бізнесу та вже проводять підприємницьку діяльність у Металургійному районі.

Головною державною грантовою програмою для стимулювання бізнесу в умовах війни є урядовий проєкт «єРобота», що  включає програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу «Власна справа», грантів на створення й розвиток переробних підприємств «Новий рівень».

«Місто проводить системну роботу з підтримки малого та середнього бізнесу. Ми допомагаємо суб'єктам господарювання впроваджувати бізнесові проєкти вітчизняних та міжнародних грантів. У цей надзвичайно складний час людям потрібна робота і саме за допомогою грантових програм у місті створюються нові робочі місця. У 2023 році 109 суб’єктів господарювання за допомоги міста отримали державні гранти майже на 40,7 млн грн, створено понад 250 нових робочих місць. Також, за рахунок міжнародної грантової  допомоги  створено  150 робочих місць. Криворізькі підприємці реалізовують себе у виробництві харчових продуктів, роздрібній торгівлі продовольчих товарів, відкривають об’єкти з надання побутових послуг та заклади ресторанного господарства, спортивні та навчальні центри, тощо. Проводимо разом   із фахівцями Центру зайнятості та Ощадбанку для суб’єктів господарювання зустрічі та семінари щодо можливості участі в грантових програмах. Саме на цих зустрічах надаємо роз’яснення та консультаційну допомогу від написання гранту до його захисту. Ми прагнемо допомогти підприємцям, які, незважаючи на воєнний стан, створюють нові робочі місця та зміцнюють економіку міста», - зазначив Ю. Вілкул.

Криворізька підприємниця Альона Кукленко, фахівець з технології приготування їжі, яка має досвід роботи у сфері громадського харчування понад 30 років, розповіла: «У 2023 році дізналася про грантову програму «єРобота» та вирішила скористатися цією державною допомогою для розвитку власного бізнесу. Звернулася за консультацією та допомогою у підготовці проєкту до виконкому Металургійної райради. Подала заявку на участь в програмі, захистила бізнес-план та отримала грант у сумі 250 тис. грн. На ці кошти закупила обладнання для розширення виробничих потужностей, створила два нових робочих місця, розширила асортимент продукції. А в планах - відкрити новий магазин-кулінарію».

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць - від 1-2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків - при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Переможець грантової програми Анастасія Скубська, фізична особа-підприємець у сфері надання послуг з  прання та хімічного чищення одягу розповіла про свій шлях отримання гранту: «Вже 4 роки успішно та стабільно працюють два приймальні пункти хімчистки. Весною 2023 року я подала заявку на отримання мікрогранту. У травні вже було схвалено виплату у розмірі 250 тис грн. За ці кошти придбали обладнання – машини сухого чищення. Працевлаштували двох чоловік.   Крім того, ми активно розвиваємо соціальні проєкти для наших мешканців. Хімчистка надає безкоштовні послуги для військових ЗСУ з чищення/прання/озонування речей, взуття, спальних мішків та амуніції, для пенсіонерів та ВПО діє система знижок, надаємо безкоштовні послуги для людей, будинки та майно яких постраждали внаслідок ракетних ударів. Також, хімчистка є учасником соціального проєкту «Я – ВЕТЕРАН».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых