--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Залучаючи всі можливі ресурси, намагаємось створити найбільш безпечні умови для того, щоб криворізькі юнаки та дівчата, навіть в умовах війни, здобували якісну освіту

15:14, 5 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів на базі одного із закладів фахової передвищої освіти Саксаганського району виїзну нараду щодо закінчення ремонтних робіт по заміні вікон на металопластикові та облаштування санітарно-технічних систем. Роботи проведені за рахунок міського бюджету, також у цьому закладі обласного підпорядкування за рахунок обласного бюджету здійснено ремонт укриття.

«Ми робимо все можливе, щоб діти могли отримувати  у місті Кривий Ріг нормальну освіту.  Можемо бачити це на прикладі  криворізького  фахового коледжу торгівлі та готельно-ресторанного бізнесу: місто виділило 5 млн грн – встановили 283 металопластикові вікна, також відремонтували п’ять санвузлів (один з яких облаштований для осіб з інвалідністю). Область виділила ще 1 млн 200 тис грн – бо це  заклад  обласного підпорядкування – на укриття. В цілому, на початок нового 2024 року у місті завершено ремонтні роботи 210 укриттів у закладах освіти: 108 - у школах, 87 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах. Всі вони отримали дозвіл від ДСНС на їх використання», - наголосив Олександр Вілкул. 

Наталія Резниченко, керівниця коледжу розповіла: «Дякуємо керівництву міста за виділені кошти з міського бюджету для покращення освітнього процесу в режимі офлайн та створення комфортних умов у закладі. До того ж, у рамках  освітньої співпраці між м. Еспоо (Фінляндія) та Кривим Рогом наш коледж бере участь серед 15 закладів освіти нашого міста. Завдяки цьому отримали першу партію технічного оснащення від фінської освітньої організації «Омнія». А саме - 117 хромбуків та 25 персональних комп’ютерів. Окрім того, мали можливість відвідати цікаві та корисні освітні тренінги, організовані фінською стороною. Дякуємо за підтримку!».

Нагадаємо, що за ініціативи та сприяння  міської влади, Ради оборони Кривого Рогу у 2022-2023 роках налагоджена тісна співпраця закладів освіти різних рівнів (загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої) із закладами освіти міста Еспоо, Фінляндія. Саме в День Європи, 9 травня 2023 року, відбулася онлайн церемонія підписання Меморандуму про співробітництво Еспоо та Кривого Рогу.

Підписанню Меморандуму передувала майже річна робота з реалізації спільних проєктів у галузі культури та освіти. Десять шкіл Кривого Рогу,  заклад професійно-технічної освіти, коледж та три університети стали партнерами закладів освіти Еспоо. Під час зустрічей онлайн молодь з Еспоо та Кривого Рогу проводила розмовні клуби англійською, знайомлячись через спілкування з культурою, історією та життям міста-партнера.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых