--.-° --% 0мм

Зі Львова до Іспанії без пересадок: Україну включили в проєкт єврозалізниці

11:31, 3 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Іспанія. яка наразі очолює Раду ЄС, активно просуває ідею  розвитку залізничного сполучення через континент, який поєднає Середземноморський регіон від південної Іспанії до України. Сам проєкт був розроблений ще у 2011 року, однак саме зараз базовий "залізничний коридор" оформився остаточно.

Про це повідомляє іспанське видання Levante.

Ідея Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) була розвинена і активно просувається завдяки депутаткам Європарламенту — Інмакулада Родрігес-Піньєро та Ізабель Гарсіа Муньос, які внесли важливі поправки до нового регламенту TEN-T. За їх ініціативою, прибережна залізнична смуга прокладена до України, а саме Львова, що зробить Середземноморський коридор єдиним маршрутом, який перетинає Європу від заходу на схід. Пасажирські поїзди будуть рухатися зі швидкістю 160 км/год, здатні перетинати кордони всього за 25 хвилин.

Включення Львова до мережі. дає можливість повноцінно об'єднати залізницею країни заходу і сходу Європейського континенту.

Сполучення почнеться від південного узбережжя Іспанії, пролягаючи через Альмерію, Гранаду та Антекеру, а закінчиться у Львові. За словами міністра транспорту Іспанії Оскара Пуенте, угода про новий залізничний коридор є ключовим етапом в розвитку Європейського Союзу. Він наголосив, що це не лише зміцнить єдність ЄС, але й стимулює економічне зростання.

Новий коридор, який поєднає ініціативи Іспанії та ЄС, є кроком у напрямку покращення транспортної інтеграції в Європі та сприятиме ефективній мобільності та торгівлі між країнами ЄС. Попри деякі складнощі, проєкт має потенціал стати успішною ініціативою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых