--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 01 02 2024

19:55, 1 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки четверга.

 - Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 403 окупанти. Знищено 39 одиниць військової техніки ворога та 3 склади боєприпасів. Зокрема, 3 танки, 6 ББМ, 9 артсистем, 2 РСЗВ та 5 одиниць спецтехніки. Також знищено 233 БпЛА різних типів.

 - За повідомленням ОК «Південь», окупанти продовжують обстріли мирного населення прифронтових громад на правому березі Дніпра, зокрема Берислава та інших населених пунктів. Протягом доби ворог наніс 61 удар FPV-дронами та скинув з БпЛА 26 осколкових боєприпасів.

 - На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував Нікополь, Марганецьку, Мирівську та Покровську громади артилерією та дронами-камікадзе. Пошкоджено 9 приватних будинків, 2 господарські споруди, сільськогосподарське підприємство, гаражі, ЛЕП. Без втрат.

 - У Криворізькому районі обстрілів не було.

 - Що стосується самого Кривого Рогу, то усі служби міста, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт - працюють. Всі органи влади злагоджено і ефективно виконують свої обов'язки.

 - До речі, щодо транспорту. Навіть в складних умовах воєнного стану у Кривому Розі, коштом міського бюджету, продовжується модернізація муніципального електротранспорту. У 2023 році, окрім придбаних 10 нових, сучасних автобусів, відремонтовано 8 тролейбусів та 4 трамваї, відкрито 1 новий маршрут та збільшено кількість автобусів на 3 маршрутах. А з сьогоднішнього дня на міські лінії вийшли ще 2 капітально відремонтованих тролейбуси та 1 трамвай. Фахівці «Швидкісного трамваю» та «Міського тролейбусу» створили, фактично, нові машини, які стали комфортні та зручні як для пасажирів, так і для водіїв. Вдячний за таку важливу роботу, яка продовжується навіть в такий складний час. У цьому році планується відремонтувати ще 7 тролейбусів та 2 трамваї - це також будуть фактично нові машини.

 - Життя триває. Продовжуємо робити все для того, щоб діти могли  розвиватися інтелектуально, творчо та фізично. Так, за підтримки Фонду «Українська перспектива», провели у Кривому Розі інтелектуальну вікторину «Brain storm» для підлітків. Гра була напруженою – я вкотре переконався наскільки талановита молодь у нашому місті! За підсумками  додаткового раунду команда Тернівського ліцею «СТЕП» здобула перемогу і саме їм  вручили приз - Грант у 100 000 гривень на розвиток освітнього закладу. Інші команди також відзначені подяками та подарунками від Фонду «Українська  перспектива».

 - Та ще про наші мирні перемоги. Навіть займаючись онлайн, завдяки гарній роботі наших педагогів, юні криворіжці показують чудові результати у навчанні. Так, за результатами обласної олімпіади з іспанської мови Єлизавета Шатковська - учениця 9 класу Криворізького ліцею №71, посіла перше місце. Вітаю нашу переможницю, її батьків, вчителів та бажаю нових успіхів!

 - Шановні земляки, загроза ракетних та дронових ударів зберігається дуже високою по всій території країни, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.

 Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых