--.-° --% 0мм

У Кривому Розі після ремонту на маршрути міста вийшли ще 2 оновлених тролейбуси та капітально відремонтований трамвай

14:17, 1 фев 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Ремонт електротранспорту проводився за рахунок коштів міського бюджету. В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо розвитку міськелектротранспорту та оглянув відремонтовану техніку.

Комунальний електротранспорт завжди користувався попитом у містян, а після введення у Кривому Розі безкоштовного проїзду у трамваях, тролейбусах та автобусах, все більше людей надають перевагу поїздкам саме цим видом транспорту .

«Незважаючи на воєнний стан, ми продовжуємо модернізувати рухомий склад електротранспорту. З 1 лютого на міські лінії виходять 2 тролейбуса та капітально відремонтований трамвай. У минулому році було оновлено 8 тролейбусів та 4 трамвая. Модернізація проведена силами комунальних підприємств. Фахівці «Швидкісного трамвая» та «Міського тролейбусу» створили, фактично, нові машини, які стали комфортні та зручні як для пасажирів так і для водіїв. Вдячний за таку важливу роботу, яка продовжується навіть в такий складний час. У цьому році ми плануємо відремонтувати 7 тролейбусів та 2 трамваї»,- зазначив Юрій Вілкул.

Очільник міста оглянув відремонтовані тролейбуси. Один з яких був капітально відремонтований у 2019 році, але минулого року потрапив у ДТП. Тому, фахівці КП «Міський тролейбус» повністю усунули пошкодження отримані під час дорожньо-транспортної пригоди. А саме: провели ревізію несівної частини, частковий ремонт рами тролейбуса, відремонтували ходову частину, переднього та задніх мостів, рульового керування. Також, зробили часткову заміну обшивки кузова та ремонт салону. Для відновлення пошкодженої під час ДТП дизель-генераторної установки було виконано ремонт двигуна з заміною блоку та заміну радіатора і подушки радіатора.

Ще одному тролейбусу фахівці КП «Міський тролейбус» провели поточний ремонт, а саме: несівної частини кузова, рами і даху, компресора та тягового двигуна. Замінили покриття підлоги та сидінь салону. Відремонтовано електричне обладнання, система освітлення кабіни водія і салону, проведена заміна штанг.
В обох тролейбусах замінили брендування.  Оновлені тролейбуси  виходять на міські тролейбусні маршрути №3 «пл. Толстого – вул. Дніпровське шосе (депо - 2)» та №23 «пл. Толстого – пл. Визволення».

Фахівці КП «Швидкісного трамвая» завершили капітально-відновлювальний ремонт трамвайного вагона. Замінили дизайн вагона на сучасний та провели модернізацію електрообладнання, а саме: встановили електронну систему управління тяговим приводом замість застарілої системи, що дозволить зменшити витрати електроенергії на тягу до 40%.

«За тривалий термін експлуатації металева конструкція кузова, віконні та дверні стійки, зовнішня металева обшивка прийшли у непридатність до подальшої експлуатації через корозійні та механічні пошкодження; візки та електрообладнання вагона були гранично зношені. Нормативний термін експлуатації вагона, встановлений заводом-виробником - 16 років, а цей вагон відпрацював 33 роки.

Завдяки коштам міського бюджету повністю замінена на нову електропроводка вагону, проведено внутрішнє оздоблення кабіни водія та салону. Для пасажирів - більш сучасні та зручні сидіння, встановлені USB зарядні пристрої, замінена система опалення. Ступені салону виготовлені з нержавіючої сталі, що збільшить їх строк служби. Встановлені нові з алюмінієвого профілю пасажирські двері, які мають сучасний дизайн та обладнані безшумним приводом. Також, салон та кабіна водія облаштовані новими енергозберігаючими світильниками та транспортним кондиціонером. Крім того, в трамваї з’явилася система відеонагляду: сама камера в салоні вагона, а монітор в кабіні водія. Ми сподіваємося, щоб такий вагон пропрацював для криворіжців ще 10 років»,- підкреслив Руслан Божко, директор КП «Швидкісний трамвай».

Трамвай підготовлений для випуску на міський трамвайний маршрут №5 «пл. Домнобудівників – АТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»».

За останні роки коштом міського бюджету, з урахуванням 10 сучасних автобусів марки GULERYUZ турецького виробництва, які з 18 серпня 2023р. працюють на новому маршруті №8 та маршрутах №1 та 1А , вже придбано 34 автобуси великої пасажиромісткості та 3 автобуси середньої пасажиромісткості, які пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Перші комунальні автобусні маршрути стали маршрути №228, 228А, 244 та 302. Вони - не лише найдовші у місті, а і країни в цілому. Їх протяжність більше 40 км.

Також, закуплено 62 нових тролейбуси, капітально відремонтовано 16 трамваїв та 53 тролейбусів, з яких, фахівцями КП «Міський тролейбус» освоєно виробництво абсолютного нового типу тролейбусу – з дизель-генераторною, їх сьогодні 11.

У 2023 році, окрім придбаних 10 нових, сучасних автобусів, відремонтовано  8  тролейбусів та  4 трамваї, відкрито 1 новий маршрут та збільшено кількість автобусів на 3 маршрутах.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых