--.-° --% 0мм

Кривий Ріг відвідала команда Верховного комісара ООН у справах біженців

14:12, 22 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В рамках робочого візиту у Кривий Ріг Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді, директора Регіонального Бюро з питань Європи Пеліпе Леклерка, представниці УВКБ ООН в Україні Кароліни Лідхольм Біллінг та команди Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців разом ми відвідали об'єкти міста, які були зруйновані під час ворожих ударів. Обговорили напрями подальшої співпраці з гуманітарних питань, допомогу постраждалим та низку інших напрямів.

Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"Завдяки нашій спільній роботі з командою Верховного комісара ООН у справах біженців з перших днів війни надається додаткова допомога будівельними матеріалами мешканцям на місцях прильотів, генераторами для закладів освіти міста, допомога в облаштуванні місць проживання ВПО, також за їх підтримки відкриваємо у нашому місті "Простори дружні до дитини" та багато іншого.
 
Також продовжуємо співпрацювати з багатьма іншими міжнародними партнерами, з представниками міжнародних і вітчизняних гуманітарних організацій та фондів щодо підтримки мешканців Кривого Рогу. Серед них - USAID (США), Дитячий фонд ООН UNICEF, Save the Children, People in Need (Чехія) АCTED (Франція), «Егіда-Центр» та багато інших. Наприклад, у рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку  реалізуємо інвестиційний проєкт щодо підвищення енергоефективності 36 дитячих садків та шкіл нашого міста та інші важливі для мешканців проекти.
 
Ми побудували системну роботу і дуже цінуємо довіру з боку партнерів. Ще раз дякую Верховному комісару ООН у справах біженців Філіппо Гранді та всім нашим міжнародним партнерам за співпрацю та довіру до Кривого Рогу.
 
Разом – обов'язково переможемо!
 
P.S. Щодо допомоги жителям, чиї квартири та будинки постраждали від ворожих ударів, то у Кривому Розі ми створили та реалізуємо унікальну Програму прямих виплат допомоги з міського бюджету на придбання житла тим, чиї квартири не підлягають відновленню, та допомоги на ремонти там, де це необхідно. Так з міського бюджету за 2022-23рр. надано грошову допомогу понад 3 тисячам криворіжців на загальну суму 113,9 млн грн. Зокрема 78 власників зруйнованого житла отримали матеріальну допомогу на придбання житла на 68,0 млн грн, а 3019 - на усунення пошкоджень майна на суму 45,4 млн грн. На жаль ворог продовжує завдавати ударів і ця робота триває - внаслідок ракетної атаки 8 січня 2024 року матеріальну допомогу з міського бюджету отримали ще 211 жителів на суму 2,7 млн грн", - зазначив Вілкул.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых