--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Кривий Ріг проводить потужну роботу із забезпечення безпеки жителів міста, будуючи та ремонтуючи укриття. Завдяки цьому, зокрема, працюють художні та музичні школи, в яких вже облаштовано 11 укриттів

18:14, 19 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі мистецька освіта є пріоритетним напрямком культурної сфери. Працюють 18 мистецьких шкіл, в яких навчається 6327 дітей, із них 943 учні пільгових категорій – здобувають мистецьку освіту безоплатно. З 1 вересня 2023 року мистецькі школи працюють у змішаному форматі з дотриманням відповідних заходів безпеки. У криворізьких закладах культури продовжуються ремонти у сховищах, які отримали дозвіл від ДСНС України.

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо перевірки закінчення ремонту укриття в музичній школі №11.

«Ми тримаємо на постійному контролі питання діяльності закладів культури. Щоб зростаюче покоління мало змогу продовжувати навчання, розвивати свої таланти, займатися творчістю. В умовах воєнного стану жоден заклад не припинив роботи, а з 1 вересня минулого року мистецькі школи запрацювали у змішаному форматі, з дотриманням відповідних заходів безпеки. В цілому, по місту у 22 закладах культури коштом міського бюджету облаштовані укриття: 11 - у мистецьких школах, 9 – у палацах культури та 2 - у театрах (театр «Академія руху» та театр ім. Т. Шевченка). В інших закладах культури сховища розташовані у безпосередній близькості. В усіх укриттях є все необхідне на випадок надзвичайних ситуацій. Безпека дітей - це головне!»,- підкреслив Юрій Вілкул.

У музичній школі № 11 коштом міського бюджету відремонтоване укриття, яке розташоване у підвальному приміщенні. Воно розраховане на 50 місць. Проведена дуже копітка робота, оскільки підвальне приміщення закладу було непридатне для використання, тому що високий рівень ґрунтових вод та низька стеля. Будівельники виконали заглиблення та гідроізоляцію підлоги й стін. Було замінено вхідні двері, облаштовано вентиляційну систему, санвузол, проведено світло й інтернет. Також, зроблено гідроізоляцію зовнішніх стін. Придбано необхідне обладнання: столи, стільці, медичні аптечки та вогнегасники.

«У Довгинцівському районі наша музична школа є центром культурно-освітнього життя всього району. У нас навчається 324 учні, з яких 93 дитини пільгових категорій, вони відвідують заняття безоплатно. У минулому році наші учні здобули 120 призових місць на міжнародних та всеукраїнських конкурсах дитячої творчості, в тому числі, 5 Гран-Прі. Ми вдячні міській владі за допомогу та підтримку, адже завдяки облаштованому укриттю, заклад нарешті має можливість організовувати освітній процес у змішаному форматі у своїй будівлі»,- зазначила Оксана Шепель, директор музичної школи.

У Кривому Розі для безпеки містян вже підготовлено 326 укриттів (https://www.google.com/maps/d/viewer...) та створено 213 Пунктів незламності (https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=ru...). (https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=ru...) Також, встановлено 70 модульних укриттів на зупинках.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых