--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Разом із міжнародними партнерами продовжуємо працювати задля забезпечення змістовного та корисного дозвілля дітей. У Кривому Розі вже створено 30 навчальних та творчих просторів

12:19, 18 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Серед партнерів проєкту – Фонд Terre des hommes в Україні, Благодійний фонд «Захід Шанс», Благодійний Фонд «Посмішка ЮА», Громадська організація «Світ у Барвах» та Громадська організація «Центр реабілітації та відновлення».

16 січня на базі однієї з гімназій Довгинцівського району відкритий вже третій, з 11 запланованих, «Простір, дружній до дитини».

Вітаючи хлопців та дівчат з відкриттям дитячого хабу, голова Ради оборони міста Олександр Вілкул наголосив:

«Незважаючи на всі труднощі, для дітей різного віку у місті працює з можливістю офлайн-консультацій 117 шкіл, очно - 97 дитячих садків, усі 10 ДЮСШ та 10 Палаців культури, музичні та творчі школи.  Також у партнерстві з благодійними фондами і громадськими організаціями втілюємо у життя різноманітні освітні проєкти, спрямовані не лише на розвиток малечі, але й організацію їх змістовного дозвілля. «Простір, дружній до дитини» – це зручне місце, де діти та підлітки можуть з користю і задоволенням проводити час. Завдання проєкту полягає в тому, щоб відволікти дітей, психологічно розвантажити від подій, пов’язаних з війною у нашій країні. Простір відкритий для всіх бажаючих – як юних криворіжців, так і переселенців. Дуже важливо, аби діти «наживо» комунікували та отримували позитивні емоції. Тож, продовжуємо працювати у цьому напрямку, щоб криворізькі хлопці та дівчата мали можливість розвиватися та навчатися чомусь новому. Вдячний нашим міжнародним організаціям за підтримку та довіру до Кривого Рогу. Будь-яка допомога – вагома». 
У межах проєкту БФ «Посмішка ЮА» надано обладнання та методологічні матеріали для проведення позакласних заходів, спортивних та розвивальних ігор, занять, тренінгів. Кабінет обладнано мультимедійним проектором, екраном, портативною колонкою, ноутбуком для педагога-організатора, кріслами-мішками, меблями, матом татамі.

Представник проєкту БФ «Посмішка ЮА» Олена Загородня сказала: «Наш проєкт дає можливість дітям відчути себе дітьми, бо така склалася ситуація в нашій країні, що вони дивляться на  дорослих і своє емоції тримають у собі. А тут є можливість вивільнити емоції, відчути себе  дітьми, не боятися  своєї радості, коли ти займаєшся чимось класним. У нас є багато ігор, хлопці та дівчата працюють в команді. А це надважливо,  бо є багато  діток, які пішли до першого класу, коли розпочалася війна,  і вони не знають, що таке працювати в колективі. Ми проводимо разом спортивні ігри,  творчі  заняття – діти малюють, займаються ліпленням».  

«Ключовим завданням нашого дитячого простору є те, щоб кожна дитина знайшла те заняття, яке їй до душі. А ми у свою чергу – допоможемо в цьому. Значну увагу приділяємо тому, аби хлопчики та дівчатка відволіклись і занурились в цікаву і корисну атмосферу. Для цього підготували пізнавальні заняття. Простір розрахований на проведення занять для психосоціальної підтримки дітей віком від 5 до 14 років. Кількість відвідувачів, які одночасно можуть перебувати на заході, до 15 чоловік. Заняття тривають 2 години на день у будні дні», - розповів Олександр Ликов, педагог-організатор дитячого простору.

Протягом цього року у співпраці з UNICEF планується відкриття ще 6 дитячих просторів для криворізьких хлопців та дівчат.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых