--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 січня

20:10, 17 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 січня

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки цього дня.

Ворог продовжує підлу тактику терору мирних міст і громад України. Вночі окупанти атакували країну ударними БПЛА. У небі над нашою областю було збито 3 ворожих дрона-камікадзе. А вдень ворог атакував ракетами. Що стосується вибухів, які чули вдень жителі деяких районів - це були ракети. Без подробиць, але все нормально.

-  Шановні земляки, на жаль загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких!

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 368 окупантів.   Загальні втрати ворога в військовій техніці за добу склали 29 одиниць. 

-  На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області ворог вночі атакував Нікополь та Марганець із важкої артилерії. Вдень окупанти вдарили дроном-камікадзе по цивільній машині в Марганецькій громаді. Важкі поранення отримав 13-річний хлопчик, а юнак 19 років - середньої тяжкості. Також під ударами були Нікополь, Покровська та Мирівська громади – 12 влучань дронами-камікадзе та 4 артобстріли. Пошкоджено магазин, будівля що не експлуатувалася, газогін, ЛЕП. 

-  У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У Кривому Розі ситуація контрольована. Всі органи влади злагоджено і ефективно виконують свої обов'язки. Місто продовжує працювати на спільну Перемогу над ворогом.

-  Уся критично важлива інфраструктура міста, котельні, лікарні та соціальні установи працюють. За день бригади ДТЕК підключили ще понад 1200 абонентів, залишилося 5600. Працівникам ДТЕК допомагають фахівці ДСНС та комунальники. Сьогодні відновлено  рух ще одного  тролейбусного маршруту - № 24. В цілому міський трамвай і тролейбус працюють практично в повному обсязі - десь на 95%, швидкісний і автобуси - на 100%.

- Провів робочу нараду щодо роботи об'єктів теплоенергетики міста в умовах блекаутів. Наприклад, після стихії 8 січня 14 котелень комунального підприємства «Тепломережа» - Центрально-Міського, Довгинцівського та Тернівського районів - було знеструмлено. Але всі вони продовжували працювати в повному циклі і подавати тепло завдяки раніше встановленим генераторам. Деякі з них працювали на генераторах до 12 січня. 

Ще раз нагадую, що державне підприємство "Теплоцентраль" підпорядковується не місту, а НАК "Нафтогаз" у Києві. Ми тільки можемо надавати допомогу, що і робимо щодня, направляючи туди останні бригади "Тепломережі" і "Міськводоканалу". Без цього ситуація була б ще гіршою.
Нагадую, що в місті працює 213 Пунктів незламності - там є і тепло, і електрика.

Роботу із забезпечення котелень  генераторами установками ми розпочали ще влітку 2022 року. Було закуплено та встановлено 44 потужних генератори. Це дозволило зберегти систему теплопостачання міста у період блекаутів  взимку  2022/23 років. Робота продовжувалася і весь 2023 рік. Додатково для комунальної «Тепломережі» було придбано ще 30 генераторів. А всього, на об'єктах інфраструктури міста – це котельні, насосні, лікарні, соціальні об'єкти, Пункти незламності та інші – встановлено понад 1000 генераторів різної потужності.

Зрозуміло, що в разі блекаутів забезпечити все місто електроенергією технічно неможливо - але робимо все можливе, щоб критично важлива інфраструктура міста змогла продовжити роботу в надзвичайних ситуаціях.

-  В кінці хочу звернути увагу батьків - поговоріть зі своїми дітьми, щоб вони не виходили на лід на водоймах. Лід ненадійний і це вкрай небезпечно.

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых