--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул зустрівся з представниками Посольства Франції в Україні

18:51, 16 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Були головним чином обговорені проєкти допомоги Франції Кривому Рогу та співпраця в культурній та освітній сферах

У зустрічі взяли участь: Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, тимчасового повірений у справах Франції в Україні Бенжамен Роріг / Benjamin Roehrig, в.о. міського голови Юрій Вілкул, аташе з питань оборони бригадний генерал Іван Мартен / Ivan Martin, другий секретар Посольства Анн-Елізабет Дюранель, заступники міського голови Кривого Рогу Євген Удод та Сергій Мілютін.

Тимчасовий повірений у справах Франції в Україні  Бенжамен Рогіг зазначив, що здійснив цей візит, «аби завірити Кривий Ріг у незмінності підтримки Франції Україні». Він до того ж повторив потужні слова, які сказав минулої суботи  Міністр Європи та закордонних справ Стефан Сежурне, маючи зустрічі з найвищим керівництвом української держави і говорячи про допомогу, яку надає Франція.

Французький дипломат вважає, що його присутність в Кривому Розі є «відображенням тої роботи, що проводиться Посольством Франції в Україні і яка не обмежується Києвом, а поширюється на всі регіони. Посольство від самого початку військового вторгнення виїжджає в регіони, щоб побачити реальну ситуацію та брати це до уваги в своїй роботі».
Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, коментуючи зустріч, сказав:

«Продовжуємо співпрацювати з багатьма міжнародним партнерами. В тому числі, сьогодні відбувся важливий візит Тимчасового повіреного у справах Франції в Україні, бригадного генерала аташе з питань оборони, який займається військовими справами, інших представників французького Посольства. Багато питань було піднято на зустрічі, в т.ч. і питання допомоги місту по різним напрямках».

Вілкул відзначив поточні результати співпраці міста з французькими фондами і організаціями. «Зокрема, з початку війни французька неурядова організація ACTED надала допомогу Кривому Рогу у розвитку інфраструктури, обладнанню укриттів, підтримує внутрішньо перемішених осіб. Вважаю, що ми можемо війти на новий рівень у стосунках з Францією і такі зустрічі дуже важливі».

Також сторони обговорили безпекові питання, співпрацю в економічній, медичній та освітній сферах, встановлення побратимських відносин Кривого Рогу з одним з міст Франції.
В ході візиту дипломати відвідали Художню школу №1, де директор закладу Оксана Поліщук представила виставку робіт юних криворіжців, присвячену видатним французьким художникам. Минулого року такий вернісаж вже проходив за сприяння Посольства Франції.

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін подякував Франції за підтримку міських творчих конкурсів. Бенжамен Роріг запропонував, щоб Посольство у співробітництві з Французьким інститутом в Україні стало партнером Кривого Рогу у проведенні Міжнародного конкурсу «Мистецтво Франції очима дітей».

Бенжамен Рорг підкреслив, що Франція може гордитися історичними взаємовідносинами, які поєднують її з Кривим Рогом, і за те, як зараз розвиваються стосунки, в тому числі в культурній сфері. «Про це я залюбки розкажу нашому Послу Франції в Україні Гаелю Весьєру який сьогодні перебуває у відрядженні в Брюсселі. Я думаю, ця інформація спонукає його незабаром приїхати теж до вашого міста і відчути це французьке коріння, на яких стоїть Кривий Ріг», - сказав він.

Нагадаємо, що саме зі створення у Парижі в 1881 році Олександром Полем Французької акціонерної компанії «Товариство залізних руд Кривого Рогу» розпочався етап індустріалізації Кривого Рогу, який перетворився на найбільший промисловий центр України.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых