--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 15 01 24

19:41, 15 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки цього дня.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 485 окупантів, а у військовій техніці - 44 одиниці.

- В нашої області вдень підрозділом ПвК "Схід" було знищено чергову ворожу ракету Х-59. Дякуємо ППО! У Нікопольському районі нашої області ворог вночі ворог атакував Марганець із важкої артилерії. А вдень спрямував 9 дронів-камікадзе та вдарив з артилерії по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадам. Слава Бог, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

- У Кривому Розі ситуація контрольована. Уся критично важлива інфраструктура міста, лікарні та соціальні установи працюють. Не дивлячись на всі труднощі, наше місто продовжує жити та працювати на спільну Перемогу над ворогом.

- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Тільки за останній тиждень передана допомога військовим на суму 23 млн. 193 тис. грн. Найбільша – 129-й бригаді ТРО на суму 20 млн. 757 тис. грн. А також таким частинам: 60-й, 17-й, 114-й, 241-й, 108-й Бригадам, Національній гвардії України, 227-му окремому автобатальйону та іншим.

В тому числі нами закуплено та передано: автомобіль Mitsubishi L200, 2 комплекси БпЛА «Фурія», 23 квадрокоптери та 100 FPV-дронів, засоби РЕБ та зарядні станції,  2 ноутбуки, автозапчастини та багато іншого. З початку війни Радою оборони міста надано допомогу нашим військовим на суму вже понад 1 млрд 760 млн. грн. Це один із найбільших показників з допомоги від міст в Україні. Робота продовжується.

- Триває непроста робота щодо відновлення нормальної роботи міського електротранспорту. Окрім раніше відкритих маршрутів, зранку було відновлено рух маршрутів швидкісного трамваю №3М та №4М та поновлено рух тролейбусів по маршрутах №№ 3, 11, 13, 23. Вдень відновлено  рух  тролейбусних маршрутів № 5, № 16, № 18 та № 21. А ввечері трамвайних маршрутів №№ 2, 3, 4, 6 та 22. Таким чином, на сьогодні рух швидкісного трамвая відновлено на 100%, рух тролейбусів на 75% та трамваїв на 85%. Якщо все буде нормально, роботи вдасться завершити до кінця завтрашнього дня.

- Всі котельні міста в роботі та подають тепло. На всі будинки, які обслуговує міська "Тепломережа", тепло подається. Там якщо і виникають проблеми - вирішуються протягом доби. Але на жаль залишається непростою ситуація з роботою "Теплоцентралі", що підпорядковується "Нафтогазу". Вона не управляється містом. Єдине що може робити місто, і робить це кожен день - направляє бригади "Тепломережі" і "Водоканалу" на допомогу. Треба розуміти, що у зв'язку з цим на саму "Тепломережу" і "Водоканал" навантаження зростає пропорційно. При цьому дуже багато працівників комунальних підприємств, у тому числі транспортних, зараз в армії.

- У місті створено та працює 213 Пунктів незламності та пунктів обігріву, тому ті, у кого вдома проблеми з теплом чи електрикою можуть у будь-який час прийти до них зігрітись та підзарядити гаджети.

- Триває робота з прибирання та вивезення аварійних дерев та гілок. Всього після стихії  обрізано та розкряжовано понад 3200 дерев та великих гілок. На розчистці та посипанні доріг міста працювало 44 одиниці техніки.

- Цілодобово продовжують свою роботу та бригади енергетиків ДТЕК. Незважаючи на те, що дуже багато ними зроблено, їм залишилося підключити ще близько 8000 абонентів. В розчистці завалів працівникам ДТЕК допомагають фахівці ДСНС та комунальники.

- Шановні земляки, на жаль загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых